Hirdetés

Újabb rootkit-ügy a Sonynál


A Sony szerdán elismerte, hogy helytállóak azok a jelentések, melyek szerint a Micro Vault ujjlenyomat-olvasó néhány modellje tartalmazott olyan szoftverelemeket, drivereket, amelyek a telepítés során a PC-kre rejtett könyvárakat (valójában rootkiteket) helyeztek el, megkönnyítve ezzel a hackerek és crackerek dolgát, ha be akartak jutni az adott gépbe.

A tavalyi esetre emlékeztető történetben a Sony Micro Vault USM-F sorozatának három modellje érintett, s ezeket már nem forgalmazzák. „Eddig nem érkeztek fogyasztói panaszok a termékekre. De a vizsgálatot tovább folytatjuk, s nagyon komolyan vesszük a dolgot” – nyilatkozta a Sony szóvivője.

A hibára az F-Secure hétfői jelentése hívta fel a figyelmet, melyben a biztonságtechnikusok bemutatták a rootkitet. Az F-Secure képviselői szerdán újabb közleményükben elmondták, hogy ez a hiba közel sem olyan veszélyes, mint az előző, a CD-rookitek esetében: a rejtett könyvtár nincs olyan mélyen elrejtve a rendszerben, könnyebben megtalálható, eltávolítása sem okoz nehézségeket, de azért ez mégis csak biztonsági kockázat. Arra is figyelmeztettek, hogy bár termékekbe már nem kerül bele a szoftver, a Sony honlapjáról még mindig letölthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények