Az internet pénzévé tenné a bitcoint Jack Dorsey és Jay-Z

Bitcoinfejlesztési alapot indít Jack Dorsey és Jay-Z, 23,6 millió dollárt szánnak erre a célra első körben.

Jack Dorsey, a Twitter és a Square ügyvezetője, a Tidal vezérével, Jay-Z-vel közösen egy új bitcoinfejlesztési alapot hirdettek.

Ezt első körben Afrikában és Indiában indítják el, a projekt neve ₿trust, az alapot pedig 23,6 millió dollárnyi bitcoin adja (a konkrét összeg persze a meglehetősen gyorsan változó árfolyam függvényében naponta többször is módosul, 500 bitcoinról van szó).

Az alap ügyeibe sem Dorsey, sem Jay-Z nem szól majd bele, további részletek azonban egyelőre nem igazán vannak. A tanácstagok keresését hirdető közlemény szerint mindenesetre az alap célja az, hogy a bitcoint az internet pénzévé tegye.

A bejelentésen azóta többen is felháborodtak, elvégre India jelenleg is azt fontolgatja, hogy egy befektetőknek adott átállási időszak után teljes mértékben betiltja az összes kriptovalutát.

Persze az időzítés ettől függetlenül nem volt rossz, épp nemrég érte el majdnem az 50 ezer dolláros határt a bitcoin árfolyama, és miközben India sokak szerint időszerű szigor alkalmazására készül, az üzleti világ szereplői sorra nyitnak a digitális pénzek iránt (köztük a Mastercard és a Tesla is).

Az afrikai nyitás már érthetőbb, a TechCrunch szerint sok ottani országban elképesztően népszerűek a kriptopénzek, Kenya még tartalékvalutaként is alkalmazná ezeket. Termékek, szolgáltatások és bérek fizetésére azonban igen merész ötlet lenne kriptopénzt használni a hatalmas árfolyamingadozások mellett.

Azóta történt

Előzmények