Zöld utat adott a kriptopénzeknek a Mastercard

Az idei évben már engedi majd a kriptovalutában való fizetést a Mastercard, de csak a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb digitális pénzek lesznek támogatottak.

A Mastercard a legújabb pénzügyi cég, amely áldását adja a kriptovalutákra.

A vállalat megkezdte az előkészületeket: az idei évben több kriptopénzt is támogat majd, de csak szabályszerűen. Mivel a Mastercard is azt látja, hogy a kriptotranzakciók száma jelentősen megemelkedett, a kiválasztott digitális pénzeket a vállalat is támogatja majd. De csak azokat, amelyek a szigorú biztonsági és megbízhatósági feltételeknek és előírásoknak megfelelnek.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csak elég kevés kriptopénz támogatása várható, ugyanakkor ezeket széleskörűen elfogadhatják majd a kereskedők fizetési formaként.

A vállalat csak olyan kriptopénzt támogat majd, amely megfelelően védi a fogyasztót, és olyan biztonságot ad, amit az emberek elvárnak egy bankkártyával kapcsolatban. A pénzügyi szektor előírásainak is meg kell feleljen minden támogatott változat, illetve a helyi törvényeknek és szabályozásoknak szintén. A digitális pénzt fizetésre lehet majd használni, nem pedig befektetésként.

A Mastercard szerint mindez nagy változás, sok munkával jár, és alaposan átgondolják majd, hogy mit támogatnak. A vállalat eddig nem engedte át a hálózatán a digitális pénzeket, azok kezelését partnerekre bízta (például a Wirex és a BitPay cégekre).

Tavaly novemberben Amerikában már a PayPal is elindította a kriptovaluták támogatását, nemrég pedig a Tesla 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint, és a jövőben fizetési eszközként is elfogadná azt.

Azóta történt

Előzmények