Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Nem tudom ezt hol olvastad, de ez nem igaz. Indiában a lakosság nagy részének személyi igazolványa sincs, nem fizetnek adót, nincs tisztességes jövedelmük. A városokon kívül teljesen kilátástalan a bejelentett munkára a lehetőség. 2016ban amikor az 1000 rúpiást a fekete piac miatt bevonták rengetegen pénz nélkül maradtak.
Szósz: 100 indiaival dolgozok együtt, egész nap ezt hallgatom.#48
és? ezzel mit akarsz bizonyítani? A tesla részvény nem ugrik fel amikor Musk posztol? De.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Fecko_78
tag
Indiában a digitális pénz teljes bevezetését akarják rövid időn belül. A készpénz mostanra már szinte teljesen el is tűnt.
Elektronikus úton fizetnek szinte mindenhol Indiában. Adataid, adószám, hiteled, fedezeted stb. feltűntetésével. Hasonlóan, mint Kínában. A Fiat pénzrendszer teljes egészében tiltott lesz. Csak az állam által jóváhagyott valutával lehet kereskedni. -
daninet
veterán
az árfolyam nem azért mozdult el mert elon musk tweetelt hanem mert másfél milliárd dollárért vettek btc-t.
Napi szinten mennek a hírek a különféle jegybanki elnökök, hírességek stb nyilatkozatairól ahol a bitcoint-t emlegetik szinte semmi hatása nincs az árfolyamra.
Sőt a sokak által félt felezés se csinál semmit jellemzően.Elon musk bálnaként be tudja szakítani az árfolyamot a sok milliárd dollárt érő bitcoinnal ha eladja, de látva a jelenlegi bika piacot az valszeg arra ösztönözne mindenkit hogy bevásároljon.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Fecko_78
tag
Szerintem nagyon veszélyes. Musk egy mondattal be tudná dönteni. Vagy, ha esetleg eladna gyorsan. Olyan láncreakciót indítana el, aminek beláthatatlan következményei lennének.
Az Indiai fizetési és nyilvántartási rendszer egy tesztpálya valójában. Csak arra gondoltam, hogy esetleg ez az érdekcsoport lesz támogatva a jövőben. A riválisokat, meg valamilyen módon tönkre teszik. Vagy ellehetetlenítik. -
daninet
veterán
Erre azért vannak módszerek. Nem vársz tűkön ülve a csúcsra. Ha megy az árfolyam felfelé kis részletekben veszed ki belőle a profitod így tudod maximalizálni zuhanás esetén.
Amire te gondolsz az egy rizikós módja a kereskedésnek és nem nagyon csinálják akik ezzel foglalkoznak.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
kilua
senior tag
válasz Tigerclaw #39 üzenetére
Igazad van, most lehet hogy érdemes lenne eladni és "ha hirtelen sokat esik" akkor érdemes lenne venni, de nem tudom annyira nem értek hozzá, de aki annyira nem ért hozzá az csak tartsa hosszabb távon (hodl)
Hogy mit lehet venni váltás nélkül bitcoinért? Például Teslát.
Az elpazarolt energiához: az ethereum át akar állni proof to stakere, szerintem később követi a bitcoin is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Hamarosan kipukkad majd, de nem azert mert be akarjak donteni, hanem mert a spekulansok egy jo resze rovidebb tavon realizalni akarja majd a nyereseget. Akkor meg kiszamithatatlan lesz a lancreakcio hatasa. Ha hirtelen sokat esik, azok is kenytelenek lesznek mozdulni, akik meg tartottak volna. Most amolyan hot potato fazisban van. Mivel nincs mogotte kezzel foghato ertek, csak addig erdemes tartani, ameddig bizalom van mogotte.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
dajkopali
addikt
válasz Schuler888 #37 üzenetére
ott a pont
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Schuler888
senior tag
". Itt vidéken van olyan bolt még mindig ahol nem tudsz bankártyával fizetni."
Kene szolni nekik, hogy torvenyi eloirast szegnek meg...[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
haxiboy
veterán
Egy decentralizált hálózatról beszélünk, ezt nem lehet csak úgy bedönteni
India sem betiltani akarja, hanem sajátot akar bevezetni hogy felügyelhesse. Szimplán gyökérség amit csinál, a nagyobb befektetők meg szépen kiköltöznek más országba...[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Fecko_78
tag
Szerintem be fogják dönteni. Aki tudja, hogy miért ellenzi India az képben van...
-
-
Dare2Live
félisten
Pár napos hír, hogy a Mastercard bevezeti a cryptokat. Onnan maga a folyamat tényleg csak az elfogadón múlik. MOndjuk eddig se volt nagy wasistdas de innen aztán végképp nem.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tewe013
őstag
válasz lionhearted #31 üzenetére
Ez 2 tranzakció, amiből az egyikben a cipőddel fizettél.
Pontosan, de én olyan beszűkült vagyok, hogy nekem az a bitcoinnal fizetés, hogy az az 1 tranzakció (vásárlás a közértben) bitcoinnal történik. Azt eddig is tudtam, hogy a bitcoint át lehet váltani devizára, az, h most ezt egy szolgáltató végzi nekem egy adott összegért vagy én váltom át vásárlás előtt otthon magamnak ilyen szempontból mindegy. -
Mármint miért nem fizettél a cipőddel? Ha bemész a váltóba a HUFoddal, nyomott áron kapsz eurot, nem középárfolyamon. Megint nem értem mire szeretnél kilyukadni.
Amennyiben te beleegyezel a váltási rátába, akkor az onnantól az az értéke.
Túlságosan beszűkülten tekintesz a "fizetőeszköz" szóra. A mai pénzeszközök azért jöttek létre, hogy ne csak árukereskedelemmel lehessen értékeket cserélni, hanem itt eladod, ott veszel, és mindenki számára ugyanazt jelenti a kezedben lévő pénzeszköz. És ez a része a legfontosabb, hogy mindenki (de alkalmanként mindig csak a 2 fél) számára elfogadott, és ugyanazzal az értékkel bír.
Ha te előbb a cipődet pénzeszközre, majd a pénzzel tojást vásároltál, akkor az történt, hogy előbb kerestél valakit, akinek a cipő érték, majd másik valakit, akinek az euro, hogy eljuss oda, ami neked érték jelenleg, a tojás, mert arra van szükséged. Ez 2 tranzakció, amiből az egyikben a cipőddel fizettél.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
hegedis
tag
A crypto nem csak egyszerűen a currency-ről szól. Nem minden token / coin csak "fizetőeszköz".
Egy baseli professzor írt a decentralizált finance jelenlegi helyzetéről, lehetőségeiről és kockázatairól. [link]
És ezt a st Louis Federal Reserve bank osztogatja meg twitteren. Szóval nem egy légből kapott, értéktelen szegmensről beszélünk. [link] -
raposwaa
friss újonc
"ÉN MEGMONDTAM"
-
Tewe013
őstag
válasz lionhearted #22 üzenetére
Én ezt értem, de ez még mindig nem bitcoinnal fizetés. Ha találok egy szolgáltatót aki nyomott áron az én Nike cipőimet eurora váltja amikor fizetni szeretnék attól még nem fogom azt mondani, h használt Nike cipővel fizettem az boltba, mert ez nem igaz.
-
_cHAos_
aktív tag
Jó kis figyelemfelkeltő cikk.
"A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget és tranzakciókat kontrollálja vagy befolyásolja, ami lehetetlenné teszi a manipulációt és infláció gerjesztését."
/idézet a magyar Wikipédia Bitcoin szócikk bevezető bekezdéséből /(Egyébként nyilvános a szerző neve. )"Bitcoin has been criticized for its use in illegal transactions, the large amount of electricity used by miners, price volatility, and thefts from exchanges. Some economists, including several Nobel laureates, have characterized it as a speculative bubble at various times. Bitcoin has also been used as an investment, although several regulatory agencies have issued investor alerts about bitcoin"
Ez az angol verzió, kicsit, mintha különbözne. -
daninet
veterán
ugyan azt akartam írni mint lionhearted:
Szingapúri dollár is egy valid fizetőeszköz, még sem fogadja el senki itthon. Az, hogy neked nincs mondjuk bitcoinod és nincs olyan kártyád amivel működne csak a te gondod. Nekem van és fizetek is néha vele.Mishita: ez a sima papírpénzhez képest új technológia. Nem várja el senki, hogy mindenki elfogadja azonnal. Viszont az, hogy bármilyen POS terminálos helyen fizethetsz vele már most teljesen jó. Nyilván ez most még csak egy gyors pénzváltással történik, és az sem kedvez neki, hogy gyakorlatilag egy adóhatóság sem szereti az áfa nélkül mozgó követhetetlen pénz ötletét, tehát a jogi (nem technológiai!) keretek miatt nem tudsz cypto alapon vásárolni váltás nélkül.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Mert amikor megveszed a műszaki cikket, amit nyomott áron HUF-ra váltanak EUR-ból, amit már nyomott áron USD-ből váltottak...
Minden fizetőeszköznek akkor van értéke, ha a két fél szerint van. Nem azért nincs értéke, mert csak áramból van, nem papírból. Hanem mert a helyi eladód szerint nincs, vagy azt sem tudja mi ez. Valószínűleg kanadai dollárral se tudsz nála vásárolni, mégis készpénz, és "van értéke"... csak nem neki.Tegnap még működött...
-
Mishita
tag
Én úgy vagyok vele hogy van benne valami. Itt vidéken van olyan bolt még mindig ahol nem tudsz bankártyával fizetni. Úgy hogy éjjel sokat nem érsz ha nincs nálad készpénz. Vannak olyan részek ahol egy óra kocsival mire be érsz olyan városba ahol van bank automata, és nagy részt azért mert úttalan utak vannak. Értem én a dolgot Pesten nőtem fel csak itt nagyon vidéken kicsit még más a világ nézet.
-
-
Mishita
tag
Ismerek egy nagy öreget aki azt monda hogy amíg az urak forintért adnak cukrot ,és a lányok a luxus autókra izgulnak nem a floppy lemezekre addig ez se ér többet egy tele f**ot lopo töknél .
-
Ixion77
addikt
Kriptopénzből lehet aztán igazán csak végtelent nyomtatni... Bármikor létre lehet hozni újabb nevű kriptovalutákat, és a hangulattól függ hogy mikor melyiknek robban éppen fel vagy dől össze az árfolyama. Mivel egyik mögött sincs semmilyen valós érték (hacsak az elpazarolt áramot nem tekintjük annak), ezért tisztán momentumkereskedés az egész.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
cof
veterán
Ez a cím egy kicsit fail lett. Szóval a Mastercard is spekulál?
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Tigerclaw
nagyúr
A bitcoin szerintem a banyaszok es a spekulansok oldalarol is csak penzkereset es hidegen hagyja oket, hogy az lenne/lehetne a jovo fizetoeszkoze. Megeri banyaszni, spekulalni...ennyi az egesz. Szinte csak darkweb es a penmosassal foglalkozok tekintenek a bitcoinra fizetoeszkozkent.
"Ő maga nem tudott rá válaszolni, hogy megérdemli-e mindezt a dogecoin." Pont azert, mert nincs mogotte se megfoghato, se virtualis termek, csak bizalom, vagy bizalmatlansag.
Mint egy Shrodinger macskaja - kaloz kincseslada formajaban, amit most astak ki. Senki nem tudja hogy mi van a ladaban, sot nem is akarjak tudni hogy mi van a ladaban. Abban biznak, hogy ami benne van az sokat er, es csak ez ad neki erteket. Banyasszak a semmit, de szentsegtoresnek, eretneksegnek szamit, ha valaki ezt kimondja.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
atike
nagyúr
"Megszólalt továbbá Craig Wright is, aki magát a bitcoin feltalálójának nevezi. Az elmondása szerint a készpénz utódját akarta megteremteni, nem egy spekulációs eszközt, ami mára színtiszta pilótajáték, Ponzi-séma lett."
Na erre kíváncsi vagyok, hogy ki mit fog reagálni... Akár itt a fórumon belül is...
-
Zirowe
nagyúr
Ezzel egyszerre a napokban megszólalt a részben Elon Musk hatására szintén szárnyaló dogecoin alapítója is, aki a kriptopénz árfolyam-emelkedését egyszerűen nem tudja megérteni. A dogecoin piaci értéke a napokban már nagyobb volt, mint sok olyan cégé, amely emberek millióinak szolgáltat – a Boeing, Starbucks, American Express, IBM cégeket hozta példaként. Ő maga nem tudott rá válaszolni, hogy megérdemli-e mindezt a dogecoin.
Jó nagy troll ez a Musk, pár hete elkezdett támogató üzeneteket twittelni a dogecoinról, amit a sok simpje régóta kér tőle, annak az árfolyama meg kb kilőtt az űrbe, utána meg meglepett pikacsufej..
Ok.
Gondolom ezen is jót kaszált.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Victoryus94
őstag
Érdekes, az említett cégek ügyfelei mibe akarnak fektetni? Volkswagenbe és olajba?
És a BTC-be mikor? 1 dolláron nem szálltak be, 50.000 dolláron sem. Várnak, amíg valóban "kipukkan"? (Előbb-utóbb minden korrigál, csak az a kérdés, hol stabilizálódik) -
Dare2Live
félisten
Amíg a jegybankok végtelen mennyiségű papírt nyomtatnak $,euro,jen, font... és már forint felirattal lehet, hogy a fiat pénz a spekuláció és a kripto, arany, réz... a valós érték? Amikől nem leht végtelent nyomtatni?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia
- Apple MacBook Air 13" M2 Chip 8GB 256GB (MLY33MG/A) - bontatlan új - 1 év Apple garancia