Jack Dorsey aggódik a kriptovaluták várható szabályozása miatt

A Square ügyvezetője attól tart, hogy a bitcoin és az egyéb digitális pénzek szabályozásától nem lehet majd jobban követni a tranzakciókat, a helyzet épp rosszabb lesz.

A Twitter és a Square ügyvezetője, Jack Dorsey, kicsit sem boldog attól, hogy milyen szabályozások várnak a kriptovalutákra és azok használóira.

Hirdetés

A Square weboldalán ezért egy levelet tett közzé, amelyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a Square-t a szabályozások mennyire negatívan befolyásolnák. Dorsey aggodalma persze nem véletlen: októberben 50 millió dollárnyi bitcoint vásárolt a Square, és azóta is komoly befektetéseket eszközöl a kriptovalutás témában. Dorsey szerint a Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) által kilátásba helyezett szabályozások szükségtelen súrlódást okoznak majd az ügyfelek számára, akik mindent megtesznek majd, hogy megkerüljék a hatóságokat a kriptovaluták tranzakciójával.

A szóban forgó ügyfeleknek és az őket kiszolgáló platformoknak az nem tetszik, hogy a pénzügyi szervezetek (a Square is ide tartozik) be kell majd gyűjtsék a nagyobb kriptovalutás tranzakciókban résztvevők személyes adatait: neveket, fizikai címeket, mindkét fél részéről.

Mindezzel a digitális pénzek illegális ügyletekben való használatát szeretnék visszaszorítani: előszeretettel használnak kriptovalutákat például drogterjesztők, pénzmosással vagy terrorizmussal foglalkozó szervezetek.

Dorsey megemlíti, hogy a cégek végeredményben megbízhatatlan adatokat gyűjthetnek majd, és az ötletet sokan eleve túlzásnak tartják a blockchain jellegét figyelembe véve. Attól is tart a Twitter-vezér, hogy mindennek eredményeképp az ügyfelek alternatív megoldásokat keresnek majd, a hatóságok pedig az eddiginél is kevesebbet tudnak majd a tranzakciókról. Dorsey szerint mindez ráadásul olyan terhet jelentene az amerikai cégekre, amely visszafogná az innovációt.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények