India betilthatja a bitcoint

Olyan törvénytervezettel állnának elő, amelyben betiltanák a privát kriptovalutákat, köztük a bitcoint.

A jelentések szerint India hamarosan lecsaphat a jelenleg létező kriptovalutákra.

Hirdetés

A TechCrunch összefoglalója alapján India olyan törvénytervezeten dolgozik, ami betiltaná az összes privát kriptovalutát az országban. Az olyan népszerűeket is, mint például a bitcoin.

A törvényhozók ezek helyett egy saját keretrendszert alkotnának, amelyen keresztül hivatalos, digitális pénzt bocsátana ki az indiai jegybank.

Szakértők szerint régóta érik már a bitcoin formális betiltása a régióban. India már 2018-ban elvetette az ötletet, hogy a kriptovalutákat legálissá tegye, és a digitális pénzek betiltását javasolta. Valamint azt is, hogy az előírásokat megszegők akár 10 évnyi börtönbüntetést is kaphassanak.

A helyi jegybank egyik problémája, hogy a kriptovaluták nem igaziak, nincs fizikai megfelelőjük sem. Bár 2020-ban még engedélyezték az ezekkel való kereskedést, számítottak rá a szakemberek, hogy ez nem tart sokáig.

Azt mondják, hogy jó oka van annak, hogy a jelenlegi kriptopénzek helyett saját, kormányzati megoldásban gondolkoznak. A hivatalos digitális pénz lehetővé tenné a külföldi befolyásolás korlátozását, illetve a hagyományos pénzhez hasonló, nagyobb stabilitást is garantálna. A bitcoin és az ahhoz hasonló megoldások árfolyama továbbra is nagyon erősen ingadozik, és a manipuláció veszélyének is jobban ki vannak téve.

Azóta történt

Előzmények