Szabadulnak kriptovagyonuktól a bitcoinbányászok

A jelentések szerint az emelkedő árak, a növekvő energiaköltségek és a kiélezett verseny miatt kényszerülnek erre.

A kriptopiac lejtőjét látva az érintettek alapvetően dönthetnek, hogy megtartják kripovagyonukat az árfolyam fellendülésében reménykedve vagy pedig mielőbb megszabadulnak a befektetéseiktől, minimalizálva a veszteségeiket.

A jelentések szerint a bitcoinbányászoknál bonyolultabb a helyzet: az emelkedő árak, növekvő energiaköltségek és kiélezett verseny miatt arra kényszerülnek, hogy eladják bitcoinjaikat.

A MacroHive szerint egyre több bányász küldi a kriptopénzét kriptotőzsdékre, a trend egyre erősködik. Az Arcane Research szerint a tőzsdén jegyzett bányászok közül többen a teljes termelésük 100 százaléka fölötti arányban szabadulnak a bitcointól (ez jócskán meglátszik az árfolyamukon is).


[+]

Azt is mondják az elemzők, hogy a csökkenő nyereségek önmagukban is arra kényszerítenek sok bányászt, hogy termelésükhöz viszonyítva 100 százalékon felül adják el kriptoeszközeiket – mivel júniusban a helyzet rosszabbodott, a trend tovább erősödhet. A helyzetet árnyalja, hogy bár eddig nagyjából 800 ezer bitcoin volt a HODLer típusú bányászok kezében, a tevékenységgel egyre többen foglalkoztak, ez pedig tovább mérsékelte a nyereséget a bányászat nehezedésével párhuzamosan. Ezzel párhuzamosan az árfolyam zuhanása tovább csökkentette a hasznot.

A bányászok sok áramot használnak, a becslések szerint többet, mint a 109 millió lakosú Fülöp-szigetek. A magas energiaárak mellett sokan bezárni kényszerülnek, csak az olcsó áramot kínáló területeken tudnak tovább működni a bányászok.

Állítólag számos bányász arra használja a beérkező pénzt, hogy kétségbeesett módon újratárgyalja a drága bányászeszközökkel kapcsolatos, fennmaradó tartozásainak finanszírozását.

Míg egyes vélemények szerint a régebbi, energiaigényesebb eszközökkel dolgozó, nagy tartalékok nélkül működő bányászok szenvednek, addig a kiszálló szereplők miatt azok, akik kitartanak, kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Azóta történt

Előzmények