Politikai célkeresztbe került a Binance kriptotőzsde

Egy francia EP-képviselő sürgeti a francia hatóságokat, hogy értékeljék át a Binance regisztrációját.

Az elmúlt napokban, hetekben sorra mennek csődbe az annyira nem is kicsi kriptohitelezők, de több nagy szereplő sokkal stabilabb lábakon áll. A Bahama-szigetekre bejegyzett FTX vezetője például dollármilliárdokkal segítené ki a szektort, a Binance pedig folyamatosan terjeszkedik.

Utóbbi sokak célkeresztjébe kerül, most épp a francia politikusok közül fordult ellene néhány. Aurore Lalucq francia EP-képviselő például felszólította országa hatóságát, hogy értékelje át a Binance regisztrációját.

A politikus felfoghatatlannak nevezte a hatóság döntését, amely szerint digitális eszközök szolgáltatójaként regisztrálták a kriptotőzsdét. Lalucq szerint már a brit hatóságok tavaly rájöttek, hogy a Binance felügyelhetetlen, ráadásul nagy összegű pénzmosás is zajlik rajta, ennek alátámasztására médiajelentéseket csatolt. Sok hatóság visszautasította a Binance regisztrációját.

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, 120 millió felhasználója van, havi szinten dollárszázmilliárdos kriptokereskedelmet bonyolít. Lalucq szerint sokkal nagyobb szabályozásra van szükség, hogy ne használhassák bűnözők a platformot, ami hatalmas eredményként értékelte a francia regisztrációt korábban. Miután a Binance kijelentette, hogy elsőként kínálhat digitális eszközszolgáltatást Európában, párizsi főhadiszállás megnyitását említette. A platformmal kapcsolatban azonban tucatnyi hatóság adott ki figyelmeztetést, többek között a pénzmosásellenes együttműködés hiánya vagy fogyasztói kockázatok, licenc nélküli működés, információk visszatartása miatt.

Azóta történt

Előzmények