Nemzetközi együttműködést akar a kriptopénzek kapcsán az USA

Vannak már tervei az USA pénzügyminisztériumának, miközben sürgős közbelépést és törvényeket sürget a helyi jegybank alelnöke.

Az amerikai pénzügyminisztérium a napokban egy „keretrendszert” adott át Joe Biden elnöknek, amely segítségével állítólag nemzetközi együttműködés lenne elérhető a kriptopénzek szabályozásai, valamint azok előnyeinek és kockázatainak kezelése kapcsán.

A minisztérium javasolja a kormánynak a CBDC, vagyis jegybanki digitális pénz fejlesztését, ebben is nemzetközi együttműködést sürget a pénzügyminisztérium. Hozzátették, hogy az egyenlőtlen törvények, felügyelet és együttműködés emeli a pénzügyi stabilitásra gyakorolt kockázatot, veszélybe sodorja a fogyasztók, befektetők, cégek és piacok védelmét. A minisztérium közös munkát folytat a kérdésben a G7, G20 tagországaival, továbbá az IMF-fel is.

Megszólalt az amerikai jegybank alelnöke, Lael Brainard is, aki közölte: komoly törvényekre van szükség a kriptopénzek piacán, mielőtt az súlyos pénzügyi stabilitási kockázatokat okoz. Szerinte az utóbbi hetek eseményei megmutatták, hogy a kriptopénzek ugyanazon kockázatoktól szenvednek, mint a hagyományos pénzügyi szektor.

Azóta történt

Előzmények