Újabb nagy változást vezet be az Apple Európában

Európában megengedi a zenei streamingcégeknek az Apple, hogy saját weboldalakra irányítsák a felhasználókat a digitális szolgáltatások vásárlásakor.

Egyértelmű volt, hogy az új EU-s törvények miatt sok változást vezet be az Apple Európában, ezek pedig érkeznek is folyamatosan. A napokban közölték például, hogy könnyebbé teszik a régióban az App Store-ban szereplő zenei streamingappok számára, hogy a fejlesztőik saját weboldalaikra irányítsák át a felhasználókat a digitális szolgáltatások vásárlásakor, erről pedig egyértelműen informálják is a felhasználókat.

A bejelentés hetekkel azután érkezett, hogy az EU 1,83 milliárd euróra büntette az Apple-t, amiért az elnyomja az App Store korlátozásai révén a zenei streaminges riválisait. Az EB szerint az Apple korlátozásai tisztességtelen kereskedelmi feltételeket teremtettek, amivel fel kell hagyni.

A Spotify már 2019 panaszkodik az Apple gyakorlataira, így a mostani változtatás nagy horderejű a zenei streamingipar szereplői számára.

Az Apple a jövőben lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy kérjenek egy e-mail-címet a felhasználóktól, majd arra kiküldjenek egy linket a fejlesztő honlapjáról, amin keresztül meg lehet venni a digitális tartalmakat és szolgáltatásokat. A vásárlás helyéről, részleteiről és árairól is tájékoztathatóak.

Az Apple továbbra is kérhet viszont hozzájárulási díjat az eszközei, technológiái és szolgáltatásai használatáért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények