Döntött az Apple: Vietnámban és Indonéziában erősít

Az Apple közölte, hogy többet akar költeni a beszállítókra Vietnámban, valamint fontolgatják az indonéziai gyártás lehetőségét.

Az Apple szeretne többet fektetni Vietnámba, erről és a Tim Cook által elmondottakról pedig sokat cikkezett a helyi, állami média. Az Apple maga is közölte, hogy többet költene a vietnámi beszállítókra.


[+]

Vietnám már így is fontos gyártási központ az Apple számára, de Tim Cook erősíteni próbált, ezért a helyi miniszterelnökkel is találkozott. Az ország munkacsoporttal támogatja az Apple befektetését, miközben az Apple nem csak többet költ, de támogatja az iskolák tiszta víz iránti törekvéseit is. Az állásfoglalás szerint eddig 15,84 milliárd dollárt fektettek be az országban, valamint 200 ezer állást teremtettek.


[+]

Cook két napot volt Vietnámban, beszállítókkal, diákokkal, tartalomgyártókkal és felhasználkkal is találkozott. Az Apple iPad, AirPods és Apple Watch készülékeket gyárt az országban. 2022-ben még 25 beszállítója volt Vietnámban, köztük a Foxconn, GoerTek, Luxshare, Intel, Samsung Electronics, Compal.


[+]

A MacBookok beszállítói is egyre többet fektetnek az országba. A Foxconn maga is költözik Vietnámba, sokan visznek át hamarosan tevékenységet Kínából az USA és Kína közit feszültségek miatt, mondják a jól értesült források.

Vietnám azt reméli, hogy az Apple a megújuló energia fejlesztése és a minőségi képzések kapcsán is partnerük lesz.


[+]

Indonézia elnöke pedig azt, hogy miután találkozott Tim Cookkal, az Apple folytatja a terveit, és valóban gyárakat épít az országban. Erről egyeztettek ugyanis, többek között, Cook pedig azt ígérte, megvizsgálják a lehetőséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények