Hirdetés

Nagy nyomást gyakorol a Facebookra, a Twitterre és a YouTube-ra Amerika

Az amerikai kongresszus mielőbbi radikalizációellenes változtatásokat és a tévinformációk megállítását sürgeti.

Sejteni lehetett, hogy egyre szorultabb helyzetbe kerülnek a tech óriások hatósági oldalról. Most például az amerikai kongresszus további nyomást gyakorol a Facebook, Twitter és YouTube platformokra, amiért azok szerepet játszottak az utóbbi idők amerikai zavargásai kapcsán az erőszak terjedésében.

A kongresszus számos tagja levelet írt a Facebook, a Twitter és a YouTube ügyvezetőinek. Ebben felszólítják a cégeket, hogy tegyenek átfogó változtatásokat a platformjukon azért, hogy visszaszorítsák az erőszakos és a szélsőséges aktivitást, tartalmakat.

A törvényhozók szerint a vállalatok olyan funkciókat és algoritmusokat használnak, amelyek kiemelik az extrém érzéseket kiváltó tartalmakat azért, hogy többen kattintsanak ilyesmire, ezáltal több időt töltsenek az oldalon.

A kongresszus levelet aláíró tagjai azt szeretnék, hogy a YouTube állítsa le az automatikus lejátszás funkciót és többé ne javasoljon összeesküvésekkel foglalkozó tartalmakat. A Facebookot az algoritmikus rendezés és ajánlás alapvető újragondolására szólították fel, a Twittert pedig arra, hogy automatikus újratweetelés helyett inkább az idézés lehetőségét biztosítsa.

A politikusok szerint a közösségi média szereplőinek az utóbbi idők zavargásai miatt alapvetően kell újragondolniuk az algoritmikus rendszereiket.

Azóta történt

Előzmények