Költözik Jeff Bezos, felverhette az árakat az Amazon

Távozik Seattle-ből Jeff Bezos, érzelmi döntést hozott: szülei közelébe, Miamiba költözik. Eközben az USA szerint algoritmikus manipulációval verte fel az árakat az Amazon, hogy az emberek többet fizessenek.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója 29 év után távozik Seattle-ből, hogy gyerekkori otthonába, Miamiba költözzön, a szülei közelébe. Ezzel egyszerre a Blue Origin űrcég helyi főhadiszállásának közelébe is.

Bezos szerint tisztán érzelmi döntést hozott, de Seattle mindig is különleges helyet foglal majd el a szívében.

Az Instagramon megosztott egy videót is, az Amazon első irodájából. A cégét 1994-ben, egy garázsban nyitotta meg, mostanra a világ egyik legnagyobb e-kereskedő óriása lett. A Blue Origin űrcége pedig egyre inkább Cape Canaveral területén működik.

Az Amazon gyors növekedése teljesen átformálta Seattle South Lake Union kerületét, a raktárak és parkolók helyére iroda-toronyházak, magasan fizetett tech dolgozók és drága éttermek kerültek, gazdasági robbanással, de magas lakhatási költségekkel.

Ami az Amazont illeti, az USA folytatja a cég ellen indított pert. Most azzal vádolják az óriást, hogy illegális stratégiákkal és egy algoritmussal verték fel az árakat, hogy növeljék a profitot: így az amerikai háztartásokkal 1 milliárd dollárral többet fizettettek ki. Azzal is vádolja az FTC az Amazont, hogy a saját eladóit büntette azért, hogy korlátozza a Walmartot.

Azóta történt

Előzmények