Rengeteg Amazon-részvényt ad el Jeff Bezos

Jelen árfolyamon akár 8,6 milliárd dollárnyi részvényt is eladhat Jeff Bezos.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója a céges beadványok alapján akár 50 millió részvényét is eladhatja a következő egy év során.

Ez jelenlegi árfolyamon azt jelentené, hogy 8,6 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt ad el Bezos. Az eladást bizonyos feltételekhez kötötték, november 8-án fogadták el és 2025. január 31-ig kellene teljesülnie a cég jelentése alapján.

Bezos még 1994-ben alapította az Amazont, a vezérigazgatói posztról 2021-ben távozott, azóta ügyvezető elnök a cégnél. Jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere, 185 milliárd dolláros vagyonával.

Pénteken az Amazon árfolyama egyébként 8 százalékkal emelkedett, mivel a vártnál jobb jelentést tett közzé a cég, és a felhős ágazat is profitál az AI-trendből.

Tavaly az Amazon árfolyama több mint 80 százalékkal emelkedett, de így sem az Amazon produkálta a leglátványosabb száguldásokat. A Meta például csak múlt pénteken 196 milliárd dollárral növelte a tőzsdei értékét (ekkora egynapos növekményre nem volt még példa a Wall Streeten), miután osztalékfizetésről és remek eredményekről beszélt a cég. De az NVIDIA sem panaszkodhat: januárban minden rekordot felülmúlva, 296,52 milliárd dollárral nőtt a cég értéke (pedig már tavaly májusban is produkált egy 248,23 milliárd dolláros emelkedést), mivel mindenki optimista az elemzői jóslatok és az AI kapcsán.

Azóta történt

Előzmények