50 ezer dollárt szórt el pár óra alatt a troll

Csak viccelt, és vissza akarta kérni a pénzt, de a PayPal nem adta a Motherboard szerint. A tinédzser másként emlékszik.

Sokan szeretnének abból élni, hogy különböző videójátékokkal ütik el az idejüket, és ezért hajlandóak mindezt élőben közvetíteni az erre szakosodott platformok valamelyikén. Ne legyünk naivak, valójában a Twitch partnerprogramja az egyetlen felület, ahol erre egyáltalán halovány esélyünk lehet, amennyiben viccesnek, egyedinek, vagy valamilyen más szempontból szórakoztatónak tartanak a látogatók.


(forrás: Twitter) [+]

A statisztikák szerint ahelyett, hogy saját maguk ülnének le játszani, az emberek egyre nagyobb hányada szórakoztatóbbnak tartja nézni, ahogy egy idegen püföli a billentyűzetet, üvölt ellenfeleivel, vagy épp társait hibáztatja saját haláláért. A nézők néhány százaléka fizetni is hajlandó az élményért, pár dollártól egészen a több száz dolláros támogatásig sok minden előfordul.

Egy ausztrál tinédzser, iNexus_Ninja (Antony Archer) úgy gondolta, beülteti az érzelmi hullámvasútba a mit sem sejtő játékosokat, és összesen ötvenezer dollár értékben jutalmazott meg néhány ismertebb streamert alig pár óra leforgása alatt – írja az Engadget. Többen teljesen lefagytak a félmillió forintos támogatások láttán, az összesen 10 ezer dollárt, azaz mintegy 2,9 millió forintot szerző játékos táncra perdült, senki sem hitt a szemének.

Archer arra játszott, hogy a PayPal harmincnapos pénzvisszafizetési garanciáját kihasználva utólag visszavonja a tranzakciókat, csak arra nem számított, hogy a szolgáltató elutasítja kérelmét.  hogy a legutóbbi ÁSZF módosítás óta erre nincs mód, bizonyos szolgáltatások kikerültek a vásárlóvédelem hatásköre alól. "A 18 éves Antony minden bizonnyal szörnyen érezhette magát azért is, mert a szülei hitelkártyáit használta. Ezt egy Twitter bejegyzésben vallotta be, amit azóta törölt" - fogalmaz az Engadget a Motherboardra hivatkozva, ahol a szerző még azt is megemlíti, hogy a kérdéseit elküldte a felsült trollnak, de nem kapott válaszokat.

Ezzel szemben Archer az eset óta bizonygatja, hogy nem a szülei pénzét költi, és ezt csak a szenzációra kiéhezett újságírók terjesztik róla. Azóta is rendszeresen jótékonykodik és támogat internetes játékosokat egyaránt. Tényleg meggyűlt a baja a PayPal rendszerével, de nem a visszaigénylés miatt, hanem mert letiltották a hozzáférését a hirtelen túl nagy költekezés miatt.

Azóta történt

Előzmények