Több száz embert küldhet el a héten a Twitter

Senki sem akarja megvenni a céget, a részvények is egyre kevesebbet érnek. Muszáj leépíteniük, állítják névtelenséget kérő informátorok.

Mivel nem sikerült vevőt találni a Twitterre, a cég kénytelen további leépítéseket végrehajtani: a tervezet szerint alkalmazottai 8 százalékától válik meg a vállalat még a héten, ez mintegy 300 fő elbocsátásával jár – arányaiban ennyi embert rúgtak ki tavaly is, mikor Jack Dorsey visszatért a Twitter élére.

A Bloomberg informátora a negyedéves jelentés időpontjával magyarázta a hivatalosan nem megerősített lépést, hiszen ebből jól látszik, továbbra is folyik el a pénz a vállalaton belül, ahogy az értékesítés ritmusa lassul.

Hiába fizettek a pénzügyi szektorból érkező szakértőknek is a vállalat értékesítéséért, végül sem a Salesforce.com, sem a The Walt Disney, sem az Alphabet nem jött össze. A negyedéves jelentés fényében sem lesz könnyebb új gazdát találni a Twitternek, hiszen a veszteség nő, sőt a részvények is 40 százalékot zuhantak a tavalyi értékükhöz képest – írja a Bloomberg.

Azóta történt

Előzmények