- Bittorrent topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Mikrotik routerek
- OpenWRT topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózatokról alaposan
- Milyen routert?
- Asustor NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
Ha volt miből... legalább nem hitel és félretett pénz. (Mert gondolom, hogy a szülő nem engedi a gyereket a félretett pénzhez).
-
DeFranco
nagyúr
ha van 600 Ft-od, amiből 500 Ft-ot félreteszel, 100 Ft-ból meg eszel/iszol/laksz, és elvesz valaki 50 Ft-ot belőle, akkor szerinted mi történik a félretett pénzeddel?
felhívnám egyébként a figyelmet arra a tényre, hogy a srác nem 6, hanem 18(!) éves.
@orichalcos: nem kell elképzelni, azzal költekezett. kint amúgy is a credit kártya a default, nem a debit.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
Amerikánus földön, ahol hitelkártyából fizetik a másik hitelkártya esedékes részét kérdéses, Ausztráliában remélem jobb a helyzet.
Én azért szülőként megnéztem volna, mennyit adnak a gyerekért anyagáron (vese, máj, csontvelő, stb.) és kilistáztam volna, milyen kombinációkkal kívánja esetleg gyorsan pótolni az "elviccelt" pénzt. És még mindig jobban járna, mintha hörcsög lenneBélabá
-
kakuk.tamas
addikt
Azért nah. Az első csaj azért a 10ezer dollárért egy oda-vissza full szervízt adhatna...
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
kakuk.tamas
addikt
-
nubreed
veterán
"A statisztikák szerint ahelyett, hogy saját maguk ülnének le játszani, az emberek egyre nagyobb hányada szórakoztatóbbnak tartja nézni, ahogy egy idegen püföli a billentyűzetet, üvölt ellenfeleivel, vagy épp társait hibáztatja saját haláláért."
Ezt nem értem. Ez miért jó, mi az értelme? Miért jó az valakinek ahogy azt nézi, hogy egy másik ember hogy játszik? És még fizetni is érte?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Dyingsoul
veterán
Egyfelől azért, mert nem költesz egy vagyont játékos konfigra, nem tudsz olyan játékokkal olyan minőségben játszani ahogy mások. Másrészt némelyik streamer eléggé szórakoztató, kb olyan, mintha egy show műsort néznél. Azzal pedig értékeled/megtiszteled/kifejezed a háládat a kellemes percekért, hogy donatelsz. Itt az adományozással a pénzed jelentős része valóban oda megy ahová kell nem úgy, mint amikor megnézel egy filmet a moziban vagy megveszel egy játékot.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Kasya
nagyúr
Valaki szeret egy jatekot, mondjuk a Mariot. Eleg sokat jatszol vele es jol is megy. Azonban tudod, hogy vannak jobbak, akik profi szinten toljak.
Na ezeket megnezed, es mit latsz... humorosan, trollkodva, vagy olyan jatekstilussal eri el a nalad jobb eredmenyeket, amik adjak magukat, de te erre nem gondoltal. Tehat elvezed a musort.Aki pedig nagyon megszeret egy videost, az pedig fizet is...
Miert? Ki az az elmebeteg, aki kepes "szavazos SMS-t" kuldeni?
-
yozsee11
aktív tag
válasz molnartibor #8 üzenetére
Ez akkor lenne jó hasonlat, ha azt írtad volna hogy a grundon a 12 éveseket néznéd, ahogy próbálnak focizni.
Origin/Steam/UPlay: yozsee
-
molnartibor
tag
Nem kötelező streamen se a 12 éveseket nézned, teljesen jó a hasonlat szerintem mindössze annyi történik, hogy változnak az igények.
Másik példán élve én szinte alig nézek TV-t ami érdekel azt megveszem/felveszem és akkor nézem meg amikor van időm és még a reklámokat sem kell megnéznem.[ Szerkesztve ]
-
GhanBuri Ghan
őstag
Állítólag rengetegen csinálják ezt a PayPal (vagy Visa/MasterCard) vásárlást, majd chargebackelést.
Hülyegyerek megérdemelte, hogy jól pofáraessen, várható volt, hogy szigorítanak a rendszeren a visszaélők miatt, a bizalom megszűnése a rendszer működésképtelenségét okozná. -
nubreed
veterán
Sport nézéssel ezt összehasonlítani teljesen rossz példa.
Az emberek nagy többsége soha nem fog egy több száz milliót érő Forma 1-es vagy bármilyen más autóban versenyezni. A nagytöbbség soha nem lesz TDF Vuelta, Giro, Pro Tour menő, soha nem lesz pénze 25.000 eurós bringára. Az más kérdés, hogy azt ilyen szinten már a csapat pénzből fizetik.
Sőt az emberek túlnyomó többsége soha nem fog a világ másik felére utazni csak azért, mert ott játszik a kedvenc csapata/versenyzője, stb és még órákig sorolhatnám, szóval mindezért inkább leül megnézni a TV-ben.Ellenben, egy játékkonzol, vagy egy játékos pc, sokkal nagyobb tömegeknek elérhető szinte azonnal, egy kicsit lehet, gyűjteni kell rá de megveheti. És azért legyünk őszinték, twitchet vagy youtube gaming csatornákat nem a csóró gettó telepiek néznek, hanem sokkal inkább olyanok, akiknek van pénzük az ilyen úri huncutságokra. Tehát ha már képes órákat tölteni azzal (és még fizetni is!!), hogy más játszadozását nézi, ennyi erővel lemehetne a helyi elektro storeba és vehetne egy konzolt vagy bármit amivel játszani szeret.
[ Szerkesztve ]
-
ibenny
senior tag
Pedig az analógia nagyon jó, én pl. soha semmilyen meccset nem néztem se tv-ben, sem élőben, egyebek között ilyen okok miatt.
-
mikung
aktív tag
válasz GhanBuri Ghan #17 üzenetére
Mivel 11 VS 11 multihoz is csak 1 db. HW kell, csak hoz valaki.
-
törölt tag
válasz GhanBuri Ghan #17 üzenetére
Profi szintű felszerelésről beszéltem...
A labda az csak egy "periféria".Vegyél nekem egy 50k-s stadiont. Gondoskodj a nézőkről is. Thx.
[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
de jót ásítottam...
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
pomorski
őstag
A hír olvasatán nekem az első gondolatom az volt, hogy "Miért nem kaptam belőle én is?!". Ja, mert én olyannal nem játszok. Lehet kéne?
-
törölt tag
válasz GhanBuri Ghan #22 üzenetére
Stadion = csúcs pc. Így értettem a dolgot.
A focinál irl történnek a dolgok, pc játéknál pedig a képernyőn. -
DeFranco
nagyúr
ízlésről akarsz vitatkozni?
én is szeretem nézni ahogy más játszik. arra nincs időm, hogy neten nézzek másokat, de ha tehetném, meg is tenném. régen amikor még albérletben laktam, lakótársamat néztem, ahogy AoE-zik naponta akár órákon keresztül, mert érdekelt hogy játszik vele, meg érdekelt a játék. slussz-passz.
ott volt az én gépem is a másik szobában, tele játékkal, de akkor épp ehhez volt gusztusom. so what? legális.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Nem értem ezt a pénz központú érvelést sem. A faluszéli groundon ugyanúgy vannak akik csak nézik ahogy két iskolatáska közé "egykapuznak" mások. Ehhez nem kell pénz. Egyszerűen sokan szeretik nézni, ahogy más játszik. Az hogy mostanra könnyen elérhető más játékának a nézése ugyanez a kategória. Ráadásul már az ókorban is tömegek nézték, ahogy mások sportolnak lásd ókori olimpiai játékok és jellemzően nem stadionban voltak ezek az események.
Én személy szerint nem szeretem nézni más játékát, sportot sem. Régebben pár Starcraft 2 meccset néztem, de azt is főként tanulás céljából, hogy lássam, hogy a profik hogyan oldanak meg bizonyos helyzetet. Amióta nem játszok, azóta nem is nézek meccset sem.
-
-
tomazin
veterán
-
törölt tag
Azért ne haragudj, de egy foci, és egy számítógépes játék között, hatalmas a különbség.
"Kérdezd ezt azoktól akik otthon nézik tv-ben hogy valaki sportol. (foci, autóverseny, akármi)"
De basszus, otthon bármikor játszhatsz szinte bármivel.
De f1 pilóta nem leszel, ha csak nem arra készülsz, ez a baromi nagy különbség pl.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én 1 percet nem néztem ott, és még sokat mondtam
De ez megint szar példa,a mert az olyanok nézik akiket érdekel a téma, és /vagy utána el is készítik, de min ötleteket merítenek belőle. Teljesen más tészta, mint egy játék.
De nekem aztán mind1 ki mire költi a pénzét
-
mekker
őstag
válasz #33802016 #35 üzenetére
Tök felesleges analógiákat keresni. Én is egy időben néztem Paprika tévét, Dekot, ráadásul úgy, hogy akkor még közöm nem volt se a főzéshez, se a kertépítéshez. Egyszerűen csak vannak olyan dolgok, amiket szeret az ember nézni, mert leköti őt.
A gameplayeknél sem feltétlen a játék, vagy a "szakmai" háttér adja a pluszt, hanem hogy van egy jó előadó, akit szórakoztató nézni, hogy balf*szkodik, vagy nem balfaßkodik éppen. Ugyanezért járnak az emberek humorista fellépésekre, vagy ezért nézünk, vagy hallgatunk teljesen agyalágyult dolgokat az interneten.Aki meg már mélyebben benne van egy játékban, annak ez azért érdekes.
Nem tudom itt hányan gondolkoztak már el azon, hogy külső szemmel mennyire abszurd dolog (többek közt) hardverekről, vagy biztonsági hírekről olvasgatni és fórumozni heti 5-10 órát.(??)--i fa ERDŐ
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
janeszgol
félisten
Mert jobb. Engem például már alig érdekelnek a játékok. de pár történet igen és akkor megnézem az ilyen összefoglaló videókat. Pár percesek, max negyed órásak. Meg a gépem is alsókategóriás. Majd ha tönkre megy, cserélem.
Nagyon ritkán egy-egy stream is befigyel, pár percig. Jó nézni, ahogy más szórakoztatóan játszik. Vagy éppen profin. Vagy mindkettőn.
Amúgy volt egy ilyen, egy Alien játék bemutató, ahol szintén káromkodott, meg marhult a magyar tesztelő. Szórakoztató volt.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz janeszgol #40 üzenetére
Kinek mi a jobb. Egy elomdásod szerint is low eng gépen, nem csoda, hogy nem élveznéd a játékot. Valaki meg állandaón fejleszt, hogy up-to-date tudjon maradni a HW követelmények tekintetében. Ez ilyen, kinek az kinek az.
-
saelin
veterán
Látom sokan vannak itt, akik nem ismerik el az e-sportot mint sportot, vagy azt, hogy szimplán ez is csak szórakoztatóipar és semmiben sem különbözik jobban, mint amit a youtubeon művelnek sokan, sikeresen. Ha már ízlések: én speciel elalszok az összes tv-s sportközvetítésen, de egy gaming streamen sosem, mert egy, vagy tanulhat belőle az ember és azt felhasználhatja a saját játékában. Kettő, esetleg olyan szórakoztató a streamer/youtuber, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt a vicceivel, esetleg pusztán a stílusával.
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Tamás88
őstag
"A 18 éves Antony minden bizonnyal szörnyen érezhette magát azért is, mert a szülei hitelkártyáit használta”
Az biza pont hitel volt, külföldön szinte mindenkinek hitelkártyája (credit card) van, mert a bankok inkább azt adják, mint a bankkártyát (debit card), mert az utóbbiból nincs akkora bevétele, mint az előbbiből, sőt a bankkártya sok esetben drágább is. -
L3zl13
nagyúr
A két csajszi cuki volt.
Aki hülye, haljon meg!
-
igali
tag
Szemét vagyok, ha az a véleményem, úgy kell neki? Át akarja verni az embereket, majd a PayPal-t is, csak az a bökkenő, hogy ezzel még a szüleit is.
Gratulálok neki. Az ilyet szépen közmunkára fognám, de nem ám csak söprögetésre... -
törölt tag
Jó akkor én ezt a műfajt már a 90-es években kitaláltam, mikor megfordult a fejemben, hogy vhs-re veszem a sega-t...
Most akkor, ha levédtem volna az ötletet kis híján perelhetnék is mi?
Nyilván visszanézés céljából... - de csak ötlet maradt...Hát nem tudom, de én eléggé uni szoktam az ilyen videókat, ha elém is kerül 1-1 akkor is max belenézek, belepörgetek, és lépek tovább... Mondjuk az is igaz, hogy vagy 10 éve lassan nem játszottam semmivel...
Pedig technikai akadálya nem lenne... - ha csak az időt, és egyéb tényezőket nem nézzük (pl nem is akartam)[ Szerkesztve ]
-
titán
élsport és csúcsteljesítmény v önjelölt bohócok
Nem tudom, én nem szoktam a nagykörúti biciklistákat és a margitszigeti futókat nézni, se videón, se tévén keresztül, akkor se, ha vicceskednek. Ezeket a mónikasóhoz és a valóvilághoz lehet inkább hasonlítani, az is a szórakoztatóipar része. Persze, azt is nézik, ugyanaz a kaszt.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt DDR5 memória
- Forza Horizon 1 Xbox 360 és Forza Horizon 2-3 Xbox one-t keresek!
- Szinte új,garis Kingston FURY 32GB RGB! KIT DDR5 6000MHz CL36 BeastBlack RGB EXPO.Akár garis lappal
- Rossignol Saphir 38-as / 305 mm-es / 26,5 cm női sícipő (Veszprém)
- LG Ultragear 27GP850P-B Garancia: 2026.05.17.-ig
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen