Hamarosan hosszabb Twitter-üzeneteket írhatunk

Egyre többféle tartalmat zsúfolnak bele a felhasználók egy üzenetbe, így a tapasztalatok alapján ezek közül több rejtett módba kerül, nem számolják.

Évek óta rebesgetik már, hogy a Twitter eltörli a szigorú, 140 karakteres korlátot, egyre-másra jöttek a híradások a tervekről.

Nos, ez ugyan most sem történik meg, de a mikroblog oldal mégis fontos változásokat jelentett be a hivatalos blogján: a legfontosabb az, hogy az üzenetek méretébe a jövőben nem fognak majd beleszámítani a képek, a videók, illetve a válaszoknál „@név” azonosítók. Ugyanakkor a linkek karaktereit továbbra is beleszámolják a 140-be. Fontos megjegyezni, hogy a vállalat vezetője közölte, hogy a kapcsolattartást tartalmasabbá és gyorsabbá tévő változtatások csak „hónapok múlva” lépnek majd érvénybe.

Twitter - változások
[+]

Egyéb változások is várhatóak. Például a felhasználók képesek lesznek a saját tweetjeiket is retweetelni, illetve a sajátjaikat idézni.

Twitter - változások
[+]

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója és társalapítója egy közleményben kifejtette, hogy a reform célja az, hogy megtartsák a szolgáltatás „pillanatjellegét”, vagyis gyors, könnyen használható, az aktualitásokra koncentráló üzenetküldő maradjon a Twitter, mely az élő beszélgetéshez hasonló kommunikációt biztosít.

Azóta történt

Előzmények