Hirdetés

Már kapható a fát nyomtató toll

Réz, vagy bronz is használható a 3Doodler PRO etetésére, persze csak műanyagötvözetben. Ettől még ez a legjobb szabadkezes nyomtató, amit eddig láttunk.

A kézi 3D nyomtatók legismertebb képviselője, a 3Doodler új tollat dobott a piacra a napokban. A 3Doodler PRO több fronton fejlődött hatalmasat elődjeihez képest, ezzel alapvetően a professzionális eszközök felé mozdult el a gyártó.

Hirdetés

A szeptember eleje óta megvásárolható eszközön 8 adagolási sebesség, illetve 100 és 250 celsius között állítható olvasztási hőmérséklet-tartomány állítható be, ezekről a szárba épített monokróm LCD kijelző ad valósidejű visszajelzést.

A legfontosabb újdonságok közé tartozik, hogy a 3Doodler PRO támogatja a különböző egzotikus alapanyagokat is, mint a fém, a fa, a nylon, vagy a polikarbonát. A tollon három fokozatban állítható a hűtés is, ezzel nagyobb szabadságot engedve a különböző felhasználási területeknek.

A vásárlói visszajelzések alapján újragondolt részletek a gyártó szerint huzamosabb ideig tartó intenzív használatot tesznek lehetővé, nem kell túlmelegedés miatt várakozni munka helyett.

A 250 dollártól elérhető 3Doodler PRO karbonszálas borítást kapott, amitől sokkal inkább tűnik profi eszköznek, mint a játéknak kinéző korábbi modellek. Az ABS, PLA és FLEXY anyagokkal megbirkózó tollat tehát fa, réz, bronz (stb.) ötvözetekkel is etethetjük, a különböző beállítási lehetőségekkel együtt izgalmas dolgok születhetnek, kár hogy az alapanyagok színválasztéka még mindig elég szűkös.

Azóta történt

  • Megújul a Microsoft Paint

    Az érintőképernyős módban is dolgozó szoftverrel 3D-s rajzok is készíthetők.

  • Mit gondolsz a 3D nyomtatásról?

    Minket lázba hozott a téma, de kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is. Két perc alatt kitölthető kérdőív, hogy beleszólhass a tartalomba!

Előzmények