Hirdetés

Mit tehet, aki nem akar Windows 10-et?

Az ingyenes frissítési opció még négy hónapig él, de mihez kezdjen, aki eldöntötte: megtartja jelenlegi rendszerét?

Vissza az egész, kezdődik újra

A frissen telepített Windows 10 tehát azonnal törlésre került, a biztonsági mentésként eltárolt 8.1 pedig újra a helyére. Ezek után kollégánk jogosan reménykedett abban, hogy a verzióváltásra buzdító felugró ablakok, javaslatok és tippek nem kerülnek elő többet, vagy legalább ritkulnak. Nem így lett, pontosan úgy folytatódott minden tovább, ahogy egy nappal korábban, a próbatelepítés előtt volt.

Lett lehetőség a lemondásra
Lett lehetőség a lemondásra [+]

A Microsoft tavaly október végén változtatott a stratégián, csiszolt a verzióváltó (GWX - A Windows 10 beszerzése, Windows Upgrade) tálcára kiülő ikonja mögött rejtőző szoftveren. Így Rudinak lehetősége nyílt arra, hogy "lemondja a beütemezett Windows 10-es frissítést". Miután jóváhagyta a műveletet annak ellenére, hogy a redmondi szoftvercég ezt nem javasolta (tehát rákattintott az "Ütemezett frissítés lemondása" gombra, felugrott egy ablak a kérdéssel, hogy mikor szeretné lecserélni régebbi Windows-verzióját az újra. Azután, hogy már kipróbálta, visszaváltott, és az újabb ütemezést is lemondta. A következő kérdéseket küldtem el a Microsoftnak múlt hét csütörtökön ezzel kapcsolatban:


[+]

  • Ha lejár az egy éves időtartam, melyben ingyenes a frissítési lehetőség, mire számíthatnak a régebbi rendszer mellett döntő felhasználók?
  • Érkezik majd egy frissítés számukra, ami törli a GWX-et a tálcáról, vagy továbbra is jönnek majd az értesítések, melyek már a szoftverbolt és vásárlás közbeiktatásával töltenék le a Windows 10-et?
  • Ha valaki kipróbálta az új rendszert, aztán visszaváltott a régire, akkor őt „miért nem hagyja békén” a verzióváltó?
  • Ha a felhasználó nem kéri az ütemezett frissítést, erről kifejezetten nyilatkozik az „ütemezett frissítés lemondása” gombon keresztül, miért ajánlgatja tovább magát a Windows 10?
  • Van-e hivatalos útja a GWX tálcaikon és a Windows 10 frissítés deaktiválásának, amivel nem kell lemondani a biztonsági- és egyéb javítócsomagokról?

Rudi nem kéri, a Windows 8.1-et jobban szereti
Rudi nem kéri, a Windows 8.1-et jobban szereti [+]

Egyelőre nem érkezett válasz, ha a helyzet változik, arról természetesen beszámolunk. Mivel Rudit nagyon zavarta már a rendszeresen felbukkanó emlékeztető (az újbóli letöltést a beállításokban sikeresen kikapcsolta), és valószínűleg nincs egyedül ezzel, megmutatom a legegyszerűbb módját, hogyan lehet eltávolítani a GWX tálcaikont és miképpen szabadulhatnak meg a korábbi rendszeren maradni vágyók a váltási ajánlatoktól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények