Hirdetés

Ha esik, ha fúj, frissítsen Windows 10-re a Microsoft szerint

A lehető legrosszabb pillanatban, a KCCI időjárás-jelentése közben takarta ki a térképet a felugró ablak.

Egy évig ingyenesen lehet frissíteni a nem túl régi Windows verziókról a 10-es rendszerre, erre szorgalmasan figyelmezteti is a felhasználóit a Microsoft. A tizenkét hónap július 29-én jár le, de hogy utána mi lesz, arra többszöri megkeresésünk ellenére sem válaszolt a vállalat. Talán meghosszabbítják az akciót, talán eltűnik a jobb alsó sarokból a frissítésre emlékeztető és pár naponta felugráló értesítő, de az is lehet, hogy a retorika nem változik, csak pénzt kérnek majd ettől a dátumtól kezdve.

Ahogy arról már beszámoltunk, többféle lehetőség is kínálkozik az agresszív kampány megállítására, például a regisztrációs adatbázis kézi átállításával, vagy akár harmadik féltől származó programok segítségével. Ezek mindegyike segít elkerülni, hogy arra kelljen visszatérni az ebédszünetről, hogy javában települ az új rendszer.

Metinka Slater időjós és a KCCI stábja minden bizonnyal kihagyta cikkünket a témában, ugyanis egy, a YouTube-ra feltöltött videó tanulsága szerint éppen a legrosszabbkor, adás közben próbálta meg rávenni őket a redmondi szoftveróriás, hogy tegyenek egy próbát a legújabb rendszerrel. A tévés eléggé meglepődött, de profi módon, néhány másodperc alatt túllépett a problémán, és derűsen mondta tovább a várható időjárást.

Azóta történt

  • Akar ingyen Windows 10-re frissíteni?

    Még pár hónapig lehet, ezzel csatlakozhat azokhoz, akik márciusban 3,5 órán át böngésztek az Edge segítségével, és a tavalyi start óta 30 órát játszottak is a rendszeren.

  • Perelt a Windows 10 miatt, és nyert

    A Microsoft igen agresszívan propagálja a Windows 10-re való ingyenes frissítést. De ez nem mindenkinek tetszik.

Előzmények