Nem akarod a Windows 10-et? Nem baj, akkor is feltelepül!

Mint ismert, a Windows 7 és 8.x operációs rendszert használók a Windows 10 megjelenésétől számítva egy évig ingyenesen frissíthetnek a legújabb OS-re. Erre a lehetőségre a régi rendszer folyamatosan figyelmezteti is a felhasználót, ám a frissítés opcionális, el kell indítani hozzá a telepítést.

Hirdetés

De az ars technica olvasói panaszok és tesztek után arról számolt be, hogy a Microsoft a legutóbbi szokásos frissítés kiadásakor egy meglehetősen agresszívnek látszó lépést tett: a Windows 10 telepítőjét belerakták a biztonsági és hibajavítások közé, és ez megjelent az update panelen is, sőt alapértelmezésben be volt kapcsolva, ami mindenképp furcsa egy opcionális frissítés esetén. Vagyis ha a felhasználó nem figyelt oda, akkor elindította a Windows 10 telepítését is – akkor is, ha nem állt ez szándékában.

Windows 10 Update
[+]

A lapnak válaszolva a Microsoft közölte, hogy ők csak a felhasználók kényelmét akarják szolgálni, ezért került be az opcionális lehetőségek közé a Windows 10 Upgrade is. De azt elismerték, hogy hibáztak, amikor az opcionális telepítést alapértelmezetten bekapcsolták, és ezt már azóta javították.

Azóta történt

Előzmények