Alkalmazások androidos tabletekre - VI. rész

Az alapértelmezett e-mail kliens

Mint azt az első oldalon említettem, a Google két levelezőt is beépített az Androidba. Az egyik csak a Gmailhez készült, a másik viszont univerzális, elvileg minden olyan levezőrendszerhez jó, amelyek a webes elérhetőségen túl rendelkeznek POP3, IMAP, vagy Exchange támogatással.

Yahoo, Outlook, T-Online, GMX egy kliensben
Yahoo, Outlook, T-Online, GMX egy kliensben

Ha e-mailt kapunk, az értesítési sávon ugyanúgy azonnal jelzi, mint bármely más androidos kliens. Attól sem kell tartanunk, hogy jelzéseit összekevernénk a Gmailessel, mert a kettőnek eltérő az ikonja.

A használata több okból is indokolt:

  • Erőforrást takaríthatunk meg, ha a különálló és telepíthető alkalmazások helyet egy mindegyikhez jó, gyárilag implementáltat üzemelünk be.
  • A beállításokat azonos felületen hajthatjuk végre.
  • POP3, IMAP, és Exchange támogatással rendelkezik.

Az Outlook.com az alkalmazáskezelőben Exchange szolgáltatások néven szerepel, de az ikonja is beszédes
Az Outlook.com az alkalmazáskezelőben Exchange szolgáltatások néven szerepel, de az ikonja is beszédes

Akik tehát több e-mail fiókkal is rendelkeznek, érdemes megfontolniuk, hogy egy olyan klienst válasszanak, ami egyszerre kezeli őket. Az Android alapértelmezett megoldásának nagy előnye, hogy nem kell keresgetni és telepítgetni, rögtön kéznél van. Akiknek ilyen vagy olyan okból nem felel meg, kereshetnek más megoldást is, mint például a K-9 Mail, a MailDroid, vagy az AquaMail.

Idilli állapot, de el is kell eddig jutni
Idilli állapot, de el is kell eddig jutni

A fenti képen látható e-mail fiókok közül a Yahoo-t volt a legegyszerűbb bekonfigurálni, a többi némi utánajárást és kézimunkát igényelt. A Yahoo esetében viszont ment minden, mint a karikacsapás.

A kezdetleges automatikus beállítás az alkalmazás egyik legfőbb gyengéje, a manuális beállítás viszont időigényes, bár jó esetben csak egyszer kell megcsinálni. Fontos megjegyezni, hogy az újdonságok mindig a Gmail kliensben jelennek meg elsőként, például az ikonos e-mail rendszert is csak később vezették be itt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények