Hirdetés

Alkalmazások androidos tabletekre - VI. rész

Alkalmazásjelszavak

A harmadik féltől származó alkalmazások konfigurálásánál némi időveszteséget okozhat, ha olyan e-mail címet vagy címeket adunk meg – mert ugye ma már a Gmail, Yahoo, és Outlook esetében is támogatott a kiterjesztett biztonság lehetősége –, ahol be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás.

Az ilyen rendszerek a fiókunk biztonsága érdekében lehetőséget nyújtanak arra, hogy alternatív e-mail címet adjunk meg, vezetékes és mobilszámot mentsünk el, hitelesítő alkalmazással generáltassunk félpercenként változó kulcsokat, illetve biztonsági kódokat nyomtassunk ki, amikkel visszaszerezhetjük az esetlegesen rossz kézbe kerülő fiókunkat. Ez mind szép és jó, de általában a klienshez egyik lehetőség sem használható az imént felsoroltak közül, éppen ezért ilyen esetekre vezették be az úgynevezett alkalmazásjelszavak létrehozása opciót, melyet használhatunk minden olyan szoftverhez, amely nem támogatja a hitelesítő alkalmazás használatát.

Fontos a biztonság, és ma már nem csak a Google-fiókok privilégiuma ez a szolgáltatás
Fontos a biztonság, és ma már nem csak a Google-fiókok privilégiuma ez a szolgáltatás

Az alkalmazásjelszavak különlegessége, hogy létrehozásuk után nincs szükség a megjegyzésükre, csak addig kell látnunk őket, ameddig bepötyögjük őket a jelszó mezőbe. Továbbá ezt a jelszót az adott fiókot üzemeltető rendszer generálja, és nem nekünk kell kitalálni, megváltoztatására csak úgy van mód, ha visszavonjuk. Általában egészen addig érvényben van, ameddig újra nem telepítjük az operációs rendszert, vagy Android rendszeren alapállapotba nem hozzuk azt. Az alkalmazásjelszavak másik előnye, hogy a fő jelszavunkat egyáltalán nem szükséges megadnunk, csupán egy bármikor visszavonható, a levelezőrendszeren belülről menedzselhető, ideiglenesnek is tekinthető gépi kulcsról van szó, ez a megoldás nagy megkönnyebbülést jelenthet azok számára, akik nem szívesen adják ki elsődleges jelszavukat harmadik féltől származó alkalmazásoknak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények