Tovább segíti a kerékpárosokat a Google Térkép

A Google a térképes szolgáltatásába már évekkel ezelőtt bevezette – bizonyos régiókban – a kerékpáros útvonaltervezést, és ezt az eszközt most tovább bővítették egy fontos funkcióval: mostantól nemcsak az irányokat jelzik, hanem a szintkülönbségeket is – ami bicajozás közben kiemelt szempont lehet.

Eddig is voltak már ilyen szolgáltatások, ám ezek harmadik féltől származtak, és a felhasználónak kellett megtalálnia és alkalmaznia őket. Mostantól viszont beépített funkcióként található meg a minden hírverés nélkül bevezetett eszköz.

Induláskor 14 országban tették elérhetővé – Magyarország sajnos nincs közöttük – : Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Dániában, az Egyesült Államokban, Finnországban, Hollandiában, Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és Új-Zélandon.

Google Térkép

A felhasználói felület igen barátságos: az útvonaltervező ablakban a kijelölt útvonal felülnézeti képe mellett megjelenik egy oldalnézet, amely a szintkülönbségeket mutatja az adott útvonalon. Beszámolók szerint ezt nem mindig jelzi a program, csak akkor, ha „érzékelhető” az emelkedés vagy a lejtés.

Egyetlen probléma van csak a szolgáltatással: a leghasznosabb menet közben lenne, ám egyelőre a mobilos Google Térképben még nem elérhető.

Azóta történt

Előzmények