Új hozzászólás Aktív témák

  • duofon

    csendes tag

    válasz #98593280 #2197 üzenetére

    Szívesen elhiszem Neked. Éljen soká a LED technológia.
    Arról beszéltem, hogy a magas szépségű kép előfeltétele az igényes tartalom. Ami tv adásról nem nagyon jön. Hiába digitális és HD.
    Nézd már meg egyszer, a digisport HD adását, bármilyen tv-n. Focimeccs, áll a kép, gyönyörű. Elrúgják a labdát, megy utána a kamera és a fű összefolyik, folttá válik. Amint megáll, újra kiélesedik. Viszont azt mondja egy barátom, hogy blueray filmről még extrém közelről is borotvaéles a kép és mozgásnál sem folyósodik el.
    Aki filmet néz, - mert megteheti -, az vegyen ezekből a baromi új és drága készülékekből. Aki tv-t néz, megelégedhet a legolcsóbb full HD készülékkel. Az is többet tud, mint a beletáplált tartalom.
    Térhatásban pedig nekem a viszonyítási alap a 3D-s mozifilm. Pl. Avatar. Nem azért, mert a képembe mászik. Hanem mert bele tudom magam képzelni a történet közepébe, a helyszínbe. Élethű méretek, oldalirányban is. Itt, amint mondtam, üvegablakon keresztül kukucskálok. Korlátoz a keret és picik az alakok. Nem hiszem, hogy tv-ből lehet hasonló élményt kicsiholni, mint moziban lát az ember. A kivetítő lehet megoldás.
    Szerintem ez nem off. Akinek az, írjon valami újat már digi ügyben. Mindig csak a feltűnt és kihúnyt adások, kockásodás, űfsz és szerelők baromságai.
    Szerintem valahányan, akik ezt a topicot olvassuk, a jobb minőségre törekednénk. Ennek része a tv-k kibeszélése.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák