Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve1207

    veterán

    válasz ρσгτσ #57924 üzenetére

    Én imádom a mini pc-ket, NUC-okat, szinte mindent, de a nagy gép mellett nem éri meg költeni rá. Arra, hogy egy WOT értelmesen menjen nincs értelme egy "régi" nagy fogyasztású masinát venni 100-150e-ért "pluszba", de mini pc-t se nagyon. Amúgy a Ryzen mini gépek között nézelődnék, ha tényleg szükséges, 7840 vagy 7940HS és hasonlók, egész korrekt teljesítményt nyújtanak már egy ideje, de azok is 200e+ban mennek, esetleg a még régebbi 68xxH 150e körül meglehet. De ott is még kell költeni memóriára, nvme-re, mert javarészt csak az alap gépet veszed. 5500U-n is elfut persze így gyorsan ránézve 1080p medium-on, de hát 100e az is.

    Amúgy nem tudom miért nincs értelme egy asztalival kiváltani az egészet, üresjáratban a 4070 super is 10-15W-ot fogyaszt max, de a proci is elvan 3-5W-ból, ha semmi se megy. Kis folyamatoknál szintén semmi a fogyasztás ahhoz képest. Főleg, hogy izomból másodperc alatt megcsinálja azt, amit a kisgép meg tizen-huszon másodpercekig majd szüttyög akár folyamatos terhelésnél.

    De ennyi erővel összerakhatod úgy is, ahogy én, alapvetően az IGP-t használom mindenre, a külön VGA teljesen szabad (win se foglalja a folyamatokkal azt az 1-1,5GB RAM-ot csak az IGP és rendszermemóriából, így teljesen szabad a VRAM a kártyán, ha teljesítménycentrikus dolgok vannak).

    .

Új hozzászólás Aktív témák