Új hozzászólás Aktív témák

  • ρσгτσ

    őstag

    válasz zsolti72837 #56962 üzenetére

    + zsolti72837:

    Mi általában nem járatjuk csutkán a fényeket. 20nm szobában több fényforrás van, a 6 -os számú a Yeelight.

    Így is szépen teszi a dolgát.

    Távoli, illetve éjjeliszekrényes elhelyezés szerintem frankó. Feltolva a fényt és úgy odaülni hozzá, ahogy a képen is van, az szerintem kicsit sok. Arra inkább olyan jobb, ami lefelé világít.

    Mellesleg a "Rekreáció" képen most nézem a vezeték sincs rajta. Mert egyébként természetesen vezetékes. Nem elemes vagy akkumulátoros. Nekem persze nem volt meglepetés, de ettől még kicsit megtévesztő a kép. :D

    Van amúgy elalvás időzítő, amit 1-60 perc között lehet állítani. Illetve az is beállítható, hogy mikor világítson. Erre fel lehet venni kezdő és befejező időpontokat.

    Azt is be tudod állítani, hogy mennyire legyen rendszeres. Egyszeri alkalom, minden nap, vagy kijelölt napokon.


    Elég jól lehet ütemezni a felhasználó életmódjához, napszakakokhoz.

    Csak a fotó kedvéért beállítottam párat, de mi ezt a funkciót nem használjuk.

    Amit hiányosságnak érzek, és egyelőre nem találok ilyen lehetőséget... nem lehet az időzítők mellé megvilágítási módokat felvenni. Mert ugye vannak tök jó opciók, mint az éjszakai fény, vagy egyéb előre beállított értékek olvasáshoz, mozizáshoz, egyebekhez.

    Szerintem alap lenne, hogy különböző világítási módokat tudjak társítani a különböző napszakokhoz. Vagyis nekem nem, mert mi nem időzítünk, de szerintem kifejezetten hasznos funkció lenne.

    Nálunk elsősorban hangvezérlés miatt vannak ilyen eszközök. Elég rendszertelen életünk van. :D Nincs olyan, hogy fixen mindig egy időpontban kelünk. Meg az sem biztos, hogy amikor sötétedik itthon vagyunk.

    Nest -ről és egyéb eszközről tökéletesen vezérelhető, ahol van Google Home app.

    Előfordul időnként, hogy hajnalban kelek. Olyankor nem szeretek hanggal vezérelni és full kómásan arra is teljesen alkalmatlan vagyok, hogy képernyőről vezéreljek.

    Ezért vettem korábban egy Wireless Switch -et. Ez egy Xiaomi Smart Hub 2 -n keresztül kapcsolódik össze a hálózattal. Szépen tudja az is kapcsolgatni a nappaliban elhelyezett Yeelight -ot az előszobából.

    Első utam az előszobán keresztül a konyhába vezet, hogy megcsináljam a reggeli kávét. :D

    ZX Spectrum - Commodore 64

Új hozzászólás Aktív témák