Új hozzászólás Aktív témák

  • e-newsee

    addikt

    válasz Gyuri27 #209464 üzenetére

    Csak úgy tudna az MM egyenlő elosztást csinálni a tierek között, hogy figyeli, milyen tierben voltál korábban. Ha pedig így lenne, akkor manipulálni tudnád a csatáidat legalább annyiban, hogy ha voltál már low és mid tierben, akkor bátran bevihetnéd mondjuk a Defit, vagy egy VK100P-t, mert jó eséllyel top tier lennél, így durván megnőne az esélye a jó eredménynek. Ez pedig még annyira se tenne jót a játéknak, mint a sok prémium tank.

    Az pedig, hogy nehéz dolga van-e az MM-nek, hogy korrektül összerakjon egy csatát, vagy sem, könnyen kiszámolható.
    Vegyük alapnak a fent említett 85M-et, és egy olyan időszakot, amikor mondjuk 60k játékos van online az egyik Eu szerveren.
    Mivel az az alapállapot, hogy az MM egy ugyanolyan párt keres neked, így 60k játékosból kell keresnie egy 6-os medet. (A játékos képességeitől most tekintsünk el, mert azt nem nézi semmi)
    Egy 6-os tank találkozhat 5 tierrel (4-8-ig). Mivel nagyjából ez a legnépszerűbb tier tartomány, ezért a játékosok zöme ezekben a tierekben játszik. Tegyük fel, hogy 2/3-ada. Az annyit tesz, hogy a 60k-ból marad 40k.
    Ezt osszuk tovább tierekre (mert nekünk most egy 6-os kell). Ebből a tartományból a két legnépszerűbb tier a 6-os és a 8-as. Ezek elviszik a játékosok minimum felét. Számoljunk ezzel. Marad tehát 20k játékos a 6-os és 8-as tierre. A 8-as jóval népszerűbb, mint a 6-os, de megint csak saccolunk, legyen kétszer annyi 8-as tankkal játszó játékos, mint 6-ossal. Marad tehát a 20k-nak az 1/3-a, ami kb 6700 játékos.
    De ez megoszlik 5 tankosztály között. (Igazából több, mert elvileg megkülönböztet heavyt is és szuper heavyt is, valamint normál lightot, és spotter lightot is, így igazából rögtön 7 felé tankosztályra oszlik, de ez csak akkor számítana, ha mondjuk szuperheavynek keresnénk párt, szóval hagyjuk). Mivel pontos eloszlást nem tudunk, jobb híján vegyük egyenlően elosztva az 1/5-ét. Az 1340 játékos, aki a szerverről 6-os meddel játszik éppen.
    Mondanánk, hogy az sok, de akkor vegyük figyelembe, hogy egy időpillanatban hányan vannak csatában, hányan szöszögnek a garázsban, és hányan nyomtak éppen a Csata gombra velünk együtt. Nekünk az utóbbiak kellenek.
    Ezt nagyjából egy arányszámítással lehetne megsaccolni. Egy csata bruttó időtartama (Csata gombtól a következő Csata gombig) legyen 6 perc (360mp). Egy 6-os meddel kb azonnal csatába kerülünk, de számoljunk a Csata gomra kattintás után max 10mp-et, mire bedob minket valahova. Ez a 10mp az az idő, ami alatt a csatára várakozókból nekünk párt kell találni. Ez a 10mp a 360-nak a 2,8%-a, tehát vehetjük úgy, hogy az esélyes 1340db hatos mednek a 2,8%-a az, aki épp csatára vár, és ebből kell nekünk egyet adni.
    Tehát 1340x0,028=38 tank.
    A 60k játékosból maradt 38 tank, amikből válogatni lehet. Ebből a 38 tankból, csatánként 3-3 medet számolva 6-7 csatát bír összerakni, azután elfogytak a 6-os medek. És ez egy 6-os közepes tank, egy elég népszerű kategória. De ha mondjuk mész egy O-I-val, akkor máris sokkal kevesebb. Lehet, hogy 2-3 játékosból kell választani egyet.
    De, hogy még tovább szűkítsük, a 60k játékosnak egy kis része csak online, de valójában AFK.
    Azt már meg sem említem, hogy ugyanezt a logikát sokezer játékosnál kell egyszerre figyelembe venni. Tehát ha van 3 szuper heavy, aki egyszerre csatára vár, akkor kettőt összerak, a 3. meg vár, amíg újabb játékosok jönnek a sorba. Az egész egy folyamatosan változó összetételű mezőny. Ha még azt is figyelembe venné, ki milyen tierben volt korábban, ez a szám kb a harmada lenne, ha csak a low-mid-top tier bontást vesszük. Ha meg még a játékosok értékelését is figyelné, akkor még nehezebb dolga lenne.

    Tudom, kicsit hosszú lett, de látszik, hogy nem áll messze a valóságtól, mert kb ugyanezt látni, ha megnézel egy várósort a csata előtt. Hányszor látni olyat, hogy 10 alatti játékos van egy-egy tanktípusra. És ez az egyik legnépszerűbb tier tartomány. Ugyanez egy 10-es tankkal még rosszabb, mert ott még kevesebb játékosból lehet válogatni, és párosítani.

    De igazából nekem mindegy, ki mit gondol az MM-ről, én személy szerint nem érzem rossznak. Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, én is szeretném, ha az erőviszonyokat is nézné legalább valamennyire (bár a képesség alapú MM-ben ugyanúgy lennének 2-3 perces 0:15, 3:15, stb csaták, lásd ranked), de legalább annyiszor vagyok a bré rossz végén, mint a jón. Tegnap 4/4 győzelmem volt, azelőtt nap 3/1, a nyáron meg volt egy olyan rossz szériám, hogy visszaestem WR-ben majdnem 1%-ot (12k csataszám ellenére), mostanra sikerült visszatornásznom. Szóval az nem igaz, hogy valaki mindig szop, valaki meg nem.

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Új hozzászólás Aktív témák