Új hozzászólás Aktív témák

  • e-newsee

    addikt

    válasz 3 #195482 üzenetére

    Nagyjából így gondolom én is.
    Szerintem a p2w az lenne, amikor olyan módosításokat tudsz valódi pénzért venni, amik a csaták kimenetelét közvetlenül tudják befolyásolni. Pl prémium fiókkal gyorsabban töltenél, gyorsabban forogna a tornyod, kisebb lenne a szórás, az rng, nagyobb az átütésed, nagyobb a látótávod, stb. Ezek olyan előnyök lennének, amik valós pénz nélkül nem lehetnének elérhetők. Ilyen esetben beszélhetnénk p2w-ről. (tudom, van, aki azt hiszi, hogy ez így is van)
    Ahogy Stauffenberg fórumtárs fogalmazott:
    "...egy agytornát igénylő játékban szerencsejátékos elemek és azok negatív hatását valódi pénzért csökkentő mechanizmusok működnek."
    Ezen logika alapján semmilyen előny nem járhatna a prémium előfizetőnek, hiszen bármi, amiből többet kapna, többszörösen közvetett módon ugyan, de javítaná az esélyeit, tehát p2w. De ha nem kapna semmit, akkor nem prémium előfizetésnek kellene hívni, hanem adománynak. :)
    És erről a megfogalmazásról jutott eszembe egy analógia az autóiparból.
    Ami a fenti idézetben van, az megfelel a passzív biztonsági elemeknek, amik ugye azok, amik a már bekövetkezett kár mértékét csökkentik. Azoktól nem leszel jobb sofőr, nem esel le kevesebb eséllyel az útról, nem látsz jobban a sötétben, csupán nagyobb eséllyel éled túl a balesetet, vagy kevesebb kár keletkezik az autóban. Tankra átfordítva több a bevételed, több marad a javítás után még vesztes csata esetén is, ha vásárolsz egy ilyen passzív biztonsági elemet (prémium fiók).
    A p2w rendszer az autóiparban az aktív biztonsági elem lenne, mint pl az ABS, ESP, kipörgésgátló, xdrive, torsen difi, kanyar fényszóró, még akár a minőségi gumik is annak tekinthetők, stb. Ezek ugye a kár bekövetkezésének az esélyét csökkentik egy másik ugyanolyan, de ezen eszközök nélküli autóval szemben.
    WoT-os nyelven, ha mondjuk mindkettőtöknek van egy Progettója (azért ez, mert ez megszerezhető volt ingyen is), akkor a fizető játékosé pl hamarabb szűkülne, hamarabb töltene, gyorsabb lenne, mint azé, aki prémium fiók nélkül használja.

    "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Új hozzászólás Aktív témák