Új hozzászólás Aktív témák

  • ddt500hu

    veterán

    válasz MPowerPH #6982 üzenetére

    Nem nézzél már teljesen hülyének légyszi. :U Képzeld már úgy 25 éve ezeknek olvasok utána. :K

    1. Nem hittem, hogy a lopakodó láthatatlan a szemnek. A lopakodó semminek nem láthatatlan csak alacsony észlelhetőségű. Egy 15 000t hajó nem lesz láthatatlan a radarnak csak nem 400km-ről fogják észrevenni hanem 100-ról. Kb. ilyen különbség lehet. Azt sem hiszem, hogy a Zumwalt egyedül tevékenykedne tehát hiába "lopakodó" ha a kötelék többi hajóját (pl. repülőgép-hordozót) felderítik 400km-ről.

    2. Már az ősrégi AGM-65-ös rakétánál is volt egyszerű kontraszt különbséget megjegyző rávezető rendszer. Ráirányítottál a célra egy kamerát, toltál egy snapshot-ot, a rakéta meg rávezette magát a célra.
    A lényeg az, hogy amit szabad szemmel látsz az eltalálható egy intelligens elektro-optikai célzórendszerrel ellátott rakétával.

    3. Nem 3 egység volt tervben hanem 32. Ebből lett 24, majd 7, végül 3. Ezért lett olyan drága, mert nem oszlik meg a fejlesztési költség 32 hajó között. Pont mint a B2-es bombázó.

    4. Nem azt mondtam, hogy majd az Iowa szétlövi a 406-os lövegeivel. Hanem, hogy ráküldenek 150 rakétát és elég ha 1 betalál, márpedig befog. És akkor annyi neki.

    5. A lézerről meg annyit, hogy YAL-1. Egy komolyabb zuhéban SEMMIT nem lősz szét lézerrel mert minden vízcsepp lop az erejéből. Ködben, felhőben, esőben a lézer pár km-en belül elveszíti az energiája nagy részét.
    A YAL-1, 1 MW-os lézeréhez 20t kémiai kémia hajtóanyag kellett ami 7 lövésre volt elegendő.
    Az 1 MW-os lézerekhez (nagyobb rakéta ellen ennyi kell) 10-20MW energia kell+a hűtés.
    Már szinte megoldhatatlan a hajó infravörös álcázása.

    6. Szóval kitör a háború. Műholddal felderíted az ellenséges köteléket (tengeren nem tudsz előle elbújni), majd kilősz párszár rakétát/robotrepülőt amik előre beprogramozott útvonalon megközelítik azt.
    Kis magasságból is 10-20km-ről felderítik azt infravörös vagy más módon. És nem lősz olyan gyorsan a lézerrel, hogy minden megsemmisítsd.

    7. A rail gunhoz is 20-25MW energia kell.

    ui. " A hajot raketaval nem lehet megsemmisiteni, igy all tobb cikkben is."
    Ezt többször ne írd le. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák