Új hozzászólás Aktív témák

  • eszgabor

    aktív tag

    Sziasztok,
    Segítséget szeretnék kérni jobb lefedettség ügyében. Mélységében nem értek ezekhez a technológiákhoz, ezért biztosan hülyeségeket fogok írni, nézzétek el ezt nekem és gyújtsatok világosságot a fejemben! :-)
    A ház amiben lakunk hosszúkás alakú és az egyik végében van az UPC-s wifi router (connect box) a ház másik végében pedig már alig van jelerősség (tudom, középre kellene elhelyezni ideálisan a wifi routert, de minden vezetékes eszköz itt van egy helyen (pc, nyomtató, konzol, tv) azért is került ide a router, szóval elmozgatni a routert nem sok értelme lenne, mert egy csomó drótot kellene kihúzni a ház közepétől ezekig)
    Hogyan tudnám javítani a ház másik végének a lefedettségét?
    Amik eszembe jutottak:
    Hipiszupi mesh: mivel koaxos a router, így gondolom ez nem jöhet szóba, mert valamelyik mesh eszköznek kellene egy WAN bemenet. Vagy lehet?
    Második router: egy kliens portról kihúzott drót végére rakott második router nem annyira szimpatikus megoldás, mert ha mászkál valaki a házban (pl. skype közben) akkor váltogatni kell a hálózatok között (plusz fúrás-faragással jár)
    Jelismétlő: jól olvastam, hogy lefelezi a sávszélességet? Ez vajon mennyire gáz?
    Jelerősítő: gondolom van arra hatósági előírás, hogy mekkora Wattal sugározhat egy wifi eszköz, így lehet nem is sugároz erősebben egy jelerősítő, mint a router, ha azt a megengedett maximum közelébe méretezték?
    Előre is köszi az ötleteket, gondolatokat!

    Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

Új hozzászólás Aktív témák