Új hozzászólás Aktív témák

  • RONEX

    csendes tag

    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

    Az alábbi topológiával alakítottam ki otthon "hálózatot":

    A második router-re azért volt szükségem, hogy nagymuternek tudjak netet sugározni, ő házunk mögött lakik a saját házában. A TL-WR841ND-re pluszba vettem egy 30 centis antennát hosszabbító kábellel, amit kivezetve kívül rögzítettem a házunkra, úgy hogy nagymuternél volt normális wifi jel.
    A problémám akkor lett mikor a 841-es router tönkrement. Először olyan router-t kerestem helyette aminek ugyan úgy cserélhető az antennája, de az újabb verziójú 841-eseknél ez már nem így van. Ezután gondoltam veszek egy új korszerűbb router-t (TP-Link Archer C5 lett) a 1043 helyére, és a 1043 teszem a tönkrement 841 helyére. Mivel a 1043-ason is cserélhető antenna van, így jó ötletnek is tűnt, mivel így tovább használhatom a kültéri antennámat is vele. A következő problémám abból fakadt, hogy a C5 és a 1043 között a WDS bridge látszólag létrejött (WDS status: run), de az arra csatlakozó eszközök nem érték el az internetet. WDS-t már többször konfiguráltam, van benne már némi gyakorlatom, de hiába néztem át minden beállítást többször, sehogy se akart működni. Azt feltételezem, hogy a C5 és a 1043 között túl nagy a generációs különbség, és ez okoz valamilyen hardveres kompatibilitási problémát.

    Néztem még kültéri AP-ot is, helyettesítésként (TP-Link EAP110 outdoor), aminek cserélhető az antennája, de ennél nem találtam WDS lehetőséget. Nekem valami olyan megoldási ötletre lenne szükségem, ahol tudom alkalmazni a WDS bridge-et és a meglévő kültéri antennámat is tudom használni hozzá. Ebben kérnék segítséget, ötleteket!

    Remélem nem túl zavaros, amit leírtam, ill. sejtem, hogy kicsit "sufni" megoldás, amit kialakítottam, de ennek ellenére egy könnyen kialakított működő megoldás volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák