Új hozzászólás Aktív témák

  • bertoni

    csendes tag

    Sziasztok!

    Gondom van wifi hálózattal. Nem vagyok egy nagy spíler hálózat beállítás terén, de eddig mindíg sikerült valahogy összeszenvedni a megoldást. Azonban ez most nem akar összejönni. Szerintem a problémám általános jellegű, de azért leírom a pontos helyzetet, mert hátha mégsem az. A gond a következő:

    Adott egy T-Home-os Cisco EPC3925 típusú gateway. Ehhez csatlakozik több eszköz vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal, ami teljesen rendben működik.
    Wifi használat esetén a ház távolabbi végein a net alig-alig "látszik", jelerősség szinte semmi. Ezért gondoltam, hogy egy repeatert a ház kb. felénél elhelyezve erősebb jelszintet kapok és legalább (ha nem is teljes sebességgel), de lehet majd netezni.

    Mivel a Cisco eszköz N-es sebességre képes, vettem is egy TP-Link TL-WA901ND Access Point-ot - ennek van repeater üzemmódja, ráadásul támogatja az Universal Repeater módot (erre mondjuk elvileg nem lenne szükségem, mert a Cisco tudja a WDS funkciót).

    Most jön a probléma.
    Nem is jutottam el a repeater-ként való működtetéshez, mert a Cisco sehogy sem akarja "látni" a TP-Link AP-t vezeték nélkül.
    A Cisco Local IP Address-e fix: 192.168.1.100 és a DHCP szerver engedélyezve van 192.168.1.110-192.168.1.254 között. A biztonsági mód "WPA or WPA2-Personal", titkosítása TKIP+AES. Az "összetanítást" - WPS - megpróbáltam mindkét módon (szoftveres ill. hardveres gomb nyomással és PIN beírással is), de sehogy sem látja az AP-t. Mindeközben WLAN-on látja a 2db mobiltelefont és a laptopot...

    A TP-Link AP-t eddig csak LAN-on keresztül értem el. Beállításai voltak: fix IP is (192.168.1.254) és dinamikus is. Fix IP esetén gateway-nek a Cisco IP-jét állítottam be (nem tudom ez jó volt-e így). Megpróbáltam aktiválni a repeater módot (mindkét eszközön beállítottam a másik MAC címét a megfelelő menüben), de gondoltam, hogy ha nem látja AP-ként, akkor hiába is próbálom. Így is lett. Eközben a mobiltelefonom látja az AP SSID-jét...

    Megköszönném, ha valaki tudna segíteni, nem vagyok képes tovább lépni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák