Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz caprine #45309 üzenetére

    Gratulálok az automatikus frissítés letiltásához. Az XP így is melegágya a malware-eknek, főleg mivel mindenki rendszergazdaként használja a gépét. Aztán csodálkozik hogy a legerősebb vírus/antimalware kereső sem védi meg...
    A Windowsos frissítéseket (meg úgy általában a programok frissítéseit) többnyire nem viccből adják ki. Kritikus hibákat, biztonsági réseket, betörési pontokat javítanak ki bennük.

    NEM javasolt az automatikus frissítés letiltása, legalább az XP terméktámogatásának befejeztéig. 2014 tavaszától, amikor a MS már kritikus frissítéseket sem ad ki rá, onnantól kezdve nyugodtan tiltható.

    Bár itt halkan megjegyezném, hogy akinek Office is van a gépén, ott is a Windows frissítőszolgáltatása hozza le az Office frissítéseket, tehát kikapcsolás esetén az Office sem fog frissülni.

    Folyamatosan nem neten lévő gép esetén sem tiltanám a szolgáltatást, azért legalább havonta 1x (a "patch kedden") a gépet nethez juttatnám, hogy igenis frissüljön be. Attól hogy egy gép nincs neten, ugyanúgy veszélynek van kitéve (elég ha egy beledugott pendrive-on van valami malware).

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák