-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joccadoki
senior tag
válasz Bigyo13 #44800 üzenetére
bigyo13: Kifejlesztetted az új windowst! a microsoft már elbújhat eme jó rendszer mögött (modded: Programok módosítása és eltávolítása--------> erre: programok telepítése és törlése)
[ Szerkesztve ]
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
Bigyo13
őstag
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy sürgős kérdésem. Van egy régi orvosi gép, aminek a HDD-je elromlott. Hiren's boot cd DriveImage XML programjával full backupot csináltam az egész gépről.
Azt próbáltam, hogy más régebbi gépre nem tudom felrakni, mert ugye más a konfig, alaplap stb... Viszont ha új vinyót cserélek, ez a kis változás nem gátolja meg a full backup visszarakását?
-
Tosee
őstag
válasz kalapacsolok #44807 üzenetére
Üdv!
Általában egy hdd csere nem okoz problémát a Backup programoknak (bár az általad használtat nem ismerem)! Esetleg ha SATA-s hdd ről van szó, akkor a BIOS beállításoknál figyelni kell IDE - SATA beállításokra... Tehát lényeg, hogy abba a módba legyen, amin a mentett rendszer is futott!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
cyberfly
csendes tag
Sziasztok!
A vezérlőpult és a nyomtatók ikonja nem működik.
Ha rákattintok Start menü/vezérlőpultra vagy a nyomtatókra a következő üzenet jelenik meg: " A fájlhoz nincs társítva a művelet végrehajtásához szükséges program. Adja meg a társítást a vezérlőpult mappabeállítások alkalmazásával"....start/futtatás control.exe működik, dee az ikonra kattintva nem indul el...
Valami vírus volt szerintem.... Hogy tudnám visszaállítani?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
headhunter
addikt
Tálcáról eltűnt pár program "ikonja". (Hálózati kapcsolatok, Pendrive, stb.)
Hol lehet XP-nél beállítani, hogy újra láthatóvá váljanak? (Tálca testreszabás nem segített!)
-
joccadoki
senior tag
válasz headhunter #44812 üzenetére
1 megoldás: startmenü beállítása ikonok beállítása a tálcán
2 megondás: (lan) hálózat/kapcsolatok/helyi hálózatok tulajdonságai. állapotjelző a tálcán
sok sikert!"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
törölt tag
Megkérdezem inkább itt, mert ti jobban tudjátok esetleg.
[link] -
brd
nagyúr
válasz #90933760 #44814 üzenetére
Dualban fog működni, mert párhuzamosan címzi ilyenkor az alaplap(/CPU, ha abban van a RAM-vezérlő) a memóriát. Valahogy úgy képzeld el, hogy úgy van a címzés, hogy egy kis rész az egyik RAM-ból, aztán egy kis rész a másik RAM-ból, és nem úgy, hogy az első RAM-ot végig, aztán a második RAM-ot végig. Tehát az lesz az eredmény, hogy mind2 RAM kb. felég fog "ellátni" az XP, azaz mindegyik elejéből majd' 2GB-ot.
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
Remek, köszi. Azon gondolkoztam közben, hogy lehet nem kellene a 2x4 se csak 2x2 Giga. Mert annyit pont kihasznál. Még egy évig él a rendszer, sőt utána se tudni mennyire ölik le, nálam meg ennyi ideig nem marad egyben egy gép, meg ha igen egy ram csere annyira nem katasztrófa. Szóval lehet a 2x2 Gigát lenne érdemes megvenni, abból meg valami jobbat. Nem tervezek rendszert váltani, addig se kell csúcskonfig játszani a DX9 miatt.
Az lenne a másik kérdésem, hogy a frissítések amiket letölt az XP azokat le lehet valahonnan szedni egybe? Nekem még az ősidőkből SP2-es van, arra tolom fel a SP3-at és utána még leszed magának kb. 300 frissítést netről. Ezeket megtalálom valahol egybe, vagy külön kellene letöltögetni egyesével? Tegnap is leszedett megint 6-ot.
És ez csak XP frissítés mind, vagy ha lenne fent mondjuk Office 2003 akkor ahhoz is szedne le még pluszba?
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Lesz egy alábbi gépem:
i7 2600
Intel IPISB-CH2
Samsung 4x4 GB DDR3-1333 CL9 DDR3
AVerMedia DVB-T/PAL
OCZ-AGILITY3 120GB
HP BD-RE BH30L ATA Device
Multi Flash Reader USB Device
HP Mid-size ATX + 460W tápMelóba veszem, ahol egyenlőre a keretszoftverek miatt Win Xp van a kérdésem az, hogy erre a win XP felmegy? Ha jól tudom abban is van 64 bites, akkor az látja a 16 GB memót? Köszönöm
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
StSanya
senior tag
válasz Newyorker #44818 üzenetére
Jó nagy büntetés ezen a cuccon az XP...
Amúgy a 64 bites XP nem egy stabil dolog, kerülendő. Win7 alatt XP mode vagy más hasonló megoldás nem jöhet szóba?
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz Newyorker #44820 üzenetére
Eszerint XP-ből sem támogatja a x64-es XP-t...
Viszont:
"The Novell Client 2 SP3 for Windows supports the Microsoft Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, and Windows Server 2012 32-bit and x64 operating systems."
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Newyorker
addikt
válasz StSanya #44822 üzenetére
""The Novell Client 2 SP3 for Windows supports the Microsoft Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, and Windows Server 2012 32-bit and x64 operating systems.""
Ez akkor pontosan mi is? azaz felteszem a gépre a win 7-et és?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy WD 500-as Sata-s winyó. A winyón a partíciók GPT particióra vannak formázva. Most egy XP-s gépre tettem rá, mert át kellene másolci a cuccokat, hogy át bírjam formázni MBR-re.
Biosban látom is a winyót, eszközkezelőben is, de a Sajátgépben már nincsenek ott a partíciók. Hogy érem el, hogy lással XP-ben a GPT-s partíciókat?
Előre is köszönöm.
Üdv.
almi -
addikt
Elméletileg ezzel meg lehet csinálni: [link] 3TB+ Unlock Preinstall driver majd 3TB+ Unlock utility (Support Intel X79/Z68/X58/P67/H67 series and AMD 900/800 series MB.)
How to Access GPT Protective Hard Disk on Windows XP? (Átkonvertálás GPT-ről MBR-re az ingyenes AOMEI Partition Assisitant programmal adatvesztés nélkül, persze saját felelősségre.)
Fizetős programokkal:
Paragon GPT Loader ($19.95)
Mediafour GPT Mounter ($19.99)[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Sparrow88
tag
Sziasztok!
Nekem is van egy kérdésem, ami ehhez kapcsolódik. XP-s gépem van SATA-s vinyóval, de már kicsi és bizonyos okok miatt dual rendszert fogok csinálni. Új 500-as SATA vinyóra második oprendszernek Win7-et fogok feltenni.
500-as SATA vinyót formázhatok NTFS-re WIN7-hez?, Mert fontos lenne az XP-ből is látni mindkét vinyót és ez fordítva is igaz.Vagy esetleg vmi javaslat,h mit csinálnátok máshogy?
-
StSanya
senior tag
válasz Sparrow88 #44826 üzenetére
Persze, NTFS-re kell formázni, win7 alatt nincs is más file rendszer szerintem amire telepítéskor formázná a HDD-t (hacsaknem FAT32, de ez ekkora méretben nem játszik).
-
almi
senior tag
-
StSanya
senior tag
válasz Newyorker #44830 üzenetére
Akkor próbálj topicot indítani itt, vagy a HUP-on, de nézelődhetsz pl. a Novell fórumán is.
De szánj rá egy kis időt szerintem, az új gépre fel kell dobni egy win7-et, meg a clienst, s meg kell nézni saját szemmel, hogy muzsikál.
-
elodman
aktív tag
Ave
XP nyelvváltás lehetséges pl így :
http://jekkilekki.wordpress.com/2009/01/05/changing-os-languages-in-windows-xp/ ?Vagy ez csak Win 7-en 1ccerű dolog?
(úgy tűnt, nem volt ilyen hsz eddig)köszi ave
-
Zh1k
csendes tag
Hello
Van egy régi laptopom amit használtan vettem kb 10 éve win xp home os-el de tönkrement a gép, valahogy "átadható" az os másik gépre legálisan és plusz költségek nélkül? A géphez nem kaptam semmi papírt csak az alján lévő matricám van. Másik kérdésem hogy lehet olyan recovery rendszert készíteni "házilag" ami a notebookokon van, amihez nem kell cd,pendrive hanem egy hotkey-el elindul a visszaállítás egy (rejtett) partícióról.
Köszi -
Low Noise
senior tag
Sziasztok
Abban kérném segítségeteket, hogy egy program telepítése során machine ID eltérést ír. A helyes machine ID meg is van nekem, de fogalmam nincs hová kéne beírni, regedit ben nem találtam ilyet.
A hibaüzenet: [link]
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
Livius
őstag
Gyorsaságban jelent valamit, hogy Windows XP SP2 telepítőlemezzel telepített XP-re utólag rakom fel az SP3-at?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
StSanya
senior tag
válasz Newyorker #44847 üzenetére
Ha a munkahelyen novell háló van, először megnézném, hogy a novell kliens hogyan viselkedik win7 x64 alatt. Minden más megoldást ezt követően néznék csak. A virtualbox is csak feleslegesen bonyolítja a dolgot, sztem...
Anno, még win98-al én is dolgoztam novell alatt, nagy szó volt, mikor felraktam egy gépre XP-t és hozzá az otthon letöltött, CD-n bevitt novell kliens-el tudtam csatlakozni... Régi szép idők, i815-ös P3-as volt a gép...
-
Fecogame
veterán
Használatban van bármi különbség, ha FAT-al telepítem az XP-t, ellentétben az NTFS-el? Lesz belőle valami hátrányom?
Memóriakártyára kell telepítenem a rendszert, és nem akarom hamar tönkretenni NTFS-el.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest