-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
joccadoki
senior tag
válasz energy4ever #44648 üzenetére
crackel fel vagy lehet vga driver probléma van ( ATI Catalyst)
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
brd
nagyúr
válasz energy4ever #44652 üzenetére
A msconfigban az összes nem M$-os induló cuccot (szolgáltatást is) kikapcsolva (és a gépet újraindítva) is ez a helyzet?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz energy4ever #44654 üzenetére
Bármi lehet. A hibaüzenet nem részletezi, hogy milyen modul/dll hasal el? Csak 3D-t használó programok fáradnak el?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz energy4ever #44656 üzenetére
Sok régebbi játék pl nem indul el újabb videókártya driverrel, physx-el (sok újabb meg a régebbivel nem indul el).
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
brd
nagyúr
válasz energy4ever #44656 üzenetére
A click here linkre kattintva látod azt, amit kérdeztem.
-
energy4ever
addikt
<MATCHING_FILE NAME="game.exe" SIZE="6909952" CHECKSUM="0x4A037CC9" MODULE_TYPE="WIN32" PE_CHECKSUM="0x0" LINKER_VERSION="0x0" LINK_DATE="01/10/2007 12:47:07" UPTO_LINK_DATE="01/10/2007 12:47:07" />
<MATCHING_FILE NAME="SetupTool.exe" SIZE="200704" CHECKSUM="0xE888697" MODULE_TYPE="WIN32" PE_CHECKSUM="0x0" LINKER_VERSION="0x0" LINK_DATE="01/09/2007 04:08:55" UPTO_LINK_DATE="01/09/2007 04:08:55" />
</EXE>
<EXE NAME="kernel32.dll" FILTER="GRABMI_FILTER_THISFILEONLY">
<MATCHING_FILE NAME="kernel32.dll" SIZE="989696" CHECKSUM="0x2D998938" BIN_FILE_VERSION="5.1.2600.5781" BIN_PRODUCT_VERSION="5.1.2600.5781" PRODUCT_VERSION="5.1.2600.5781" FILE_DESCRIPTION="Windows NT BASE API Client DLL" COMPANY_NAME="Microsoft Corporation" PRODUCT_NAME="Microsoft® Windows® Operating System" FILE_VERSION="5.1.2600.5781 (xpsp_sp3_gdr.090321-1317)" ORIGINAL_FILENAME="kernel32" INTERNAL_NAME="kernel32" LEGAL_COPYRIGHT="© Microsoft Corporation. All rights reserved." VERFILEDATEHI="0x0" VERFILEDATELO="0x0" VERFILEOS="0x40004" VERFILETYPE="0x2" MODULE_TYPE="WIN32" PE_CHECKSUM="0xFE572" LINKER_VERSION="0x50001" UPTO_BIN_FILE_VERSION="5.1.2600.5781" UPTO_BIN_PRODUCT_VERSION="5.1.2600.5781" LINK_DATE="03/21/2009 14:06:58" UPTO_LINK_DATE="03/21/2009 14:06:58" VER_LANGUAGE="English (United States) [0x409]" />
</EXE>
</DATABASE>Visormail: Nem hiszem, hogy errol lenne szo, mivel egy 8600GT Magic karim van, ami nem egy mai darab.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz energy4ever #44659 üzenetére
Ez melyik játék? Mi az a SetupTool.exe?
-
brd
nagyúr
válasz energy4ever #44661 üzenetére
Hát akkor azt mondanám, rossz/sérült VGA driver, vagy valami vírus, esetleg valami program, ami nem vírus, de valamiért injektálja magát bizonyos programokba/dll-ekbe. Vagy talán még a DirectX sérülhetett meg.
-
kinghaxor
senior tag
Sziasztok. Remélem jó helyen járok és tudtok segíteni a problémám megoldásában. Adott egy XP-s rendszert futtató gép. A probléma az lenne, hogy a c meghajtón lévő documents nevű mappa (aminek ott sem kellene lennie mivel az nem a dokumentumok mappa) minden windows indításkor automatikusan megnyílik. Regeditben nem szerepel és az indítópultban sincs bent a mappára mutató ikon. Van valakinek esetleg bármilyen egyéb ötlete?
-
Csontikka
aktív tag
válasz kinghaxor #44663 üzenetére
Szia,
ezzel nézd meg hátha átsiklottál valamin.
Ha nem akkor msconfig és kezdd el felezéses módszerrel behatárolni az automatikus indításból, hogy melyik okozza.
(Kb 5 éve én is szívtam egyszer ilyennel, annó nekem egy HP driver okozta (és nem volt semmilyen hibás útvonal nálam sem).)
Üdv,
Csontikka -
kinghaxor
senior tag
válasz Csontikka #44664 üzenetére
Megnéztem a programmal amit linkeltél, de nem találtam meg. Rákerestem a mappa nevére a program beépített keresőjével, de nincs találat. Megpróbáltam átnevezni a mappát hátha a progi behozza hibás útvonalként, de úgy sem jelenik meg és az msconfigban se találtam hozzá kapcsolódó bejegyzést pedig már mindent letiltottam ami nélkülözhető. Szóval megint elakadtam.
-
Csontikka
aktív tag
válasz kinghaxor #44665 üzenetére
Nem kell hogy a bejegyzés hasonlítson!
A legtöbb program elindításakor meghív(hat) még egy csomó másik programot a háttérbe amit "nem te indítasz" közvetlenül.
(Nálam pl a c:\progam files\HP\LaserjetAkármi\wsakármi.exe) okozta
(az a program utána próbált indítani valami mást is ami sikertelen volt és azért jött be a könyvtár és után a wsakártmi.exe kikapcsolása oldotta meg, tehát sehol nem volt benne "documents")Még1x:
msconfig - hibakaresési indítás bekapcsolása
újraindítás
ha ilyenkor is indul az a valami akkor nincs ötletem, kapcsold vissza a szokásost.
ha hibakaresési módban nem jön be a mappa, akkor az előzőekben leírtak szerint felezéses módszerrel megtalálható a bűnös.Jó nem mondom hogy 2 perc, lehet 30 újraindítás lesz belőle, de ha hibakaresési módba nem jön fel akkor onnan már behatárolható!
Üdv,
Csontikka[ Szerkesztve ]
-
joccadoki
senior tag
válasz kinghaxor #44663 üzenetére
nem értek egyet! A következőt tedd! Egyrészt tudni kell mivan ebben a documents mappában! A windows XP csak egy document and settings mappát hoz létre. Az angol verziójú win Vista hoz létre a gyökérkönyvtárban ilyen nevű mappát!
De térjünk a lényegre! Nem szeretnéd ha ez megnyílna automatikusan a winnel? 1lépés mented onnan ami kell neked (nem ajánlott mert lehet virusos file-ok vannak benne és az nyitja meg a mappát!), az után törlöd.
Az után msconfig, Megnézed nincs e az automatikus indításban egy ilyen parancs, vagy erre a könyvtárból induló alkalmazás, ha nincs, akkor a szolgáltatásban kell utánnanézni (ezekből indít a win)"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
localhost
Közösségépítő
válasz joccadoki #44667 üzenetére
"mert lehet virusos file-ok vannak benne és az nyitja meg a mappát" - erre írj egy példát légyszíves
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Bigyo13
őstag
Kérem aki valóban működő megoldást tud az XFS fájlrendszerű külső 2TB HDD WIN XP alatt történő olvasására az kérem írja már meg, mert fenti "lehetőségek" egyike sem működik sajnos nekem sem...
... már előttem másnak is volt ez a gondja, de tudtomal neki sem sikerült mególdani ..!
A LINUX Live CD egyik verziója sem látja az XFS fájlrendszert hiába boot-olok be live cd-ről
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S3/S5
-
macera2
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy használt Asus P4B I845 alaplapot, 1.5 GHz-es Pentium 4-el. XP prof vann fönn, az összes frissítésel. A processzort lecseréltem egy Celeron 2.1-esre. A BIOS mindent felismer, de betöltésnél azt írja ki, hogy Bios update data incorrect, hibakód CPUID=00000F27.
Néha újra indul, a win betöltése nagyon lassú, egyébként ha működik, akkor mindent tud, gyors, minden fut rajta.
A fenti problémákat hogy lehetne megszüntetni? BIOS frissítés, valamilyen BIOS beállítás, vagy tetszik, nem tetszik tegyem vissza az eredeti 1.5 GHz-es P4-et?
(u.i.: ha tudtok egy passzentosabb fórumot, kérem hogy küldjetek egy linket)A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
joccadoki
senior tag
válasz macera2 #44670 üzenetére
1 Nem win xp kérdése a bios és a proci cseréje!
a probléma pedig ott van hogy az alaplapod nem kezeli a 2000nél nagyobb procikat és letiltja az l2 cache memóriát! biost
Tényleg megkérdezed a fórumon hogy nem tud valaki jobb fórumot??"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
félisten
válasz macera2 #44670 üzenetére
"A fenti problémákat hogy lehetne megszüntetni?"
Igen, BIOS frissítéssel menni fog a Celeron 2.1-es is [link]
(A Celeron 2.1-nek elég az 1012-es BIOS, nem szükséges az 1013-as Béta BIOS-t felpakolni)UI: Természetesen BIOS frissítést csak saját felelősségre elkövetni!
UUI: Remélem valóban ilyen alaplapod van, mint amit linkeltem, mert ennek voltak "elfajzott" változatai is. (Értelem szerűen ha nem ilyen a deszka, akkor BIOS felejtős)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
joccadoki
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #44673 üzenetére
nézem hogy lemaradt a "biost próbáld frissíteni" mondat!
"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."
-
kinghaxor
senior tag
válasz Csontikka #44666 üzenetére
Az a helyzet, hogy a problémás gép egy Lenovo netbook volt és csak azon az éjszakán volt nálam egy szervizelés céljából, amit reggel vissza is kellett adnom a gazdájának, így már nem tudok foglalkozni vele. Az említett problémán kívül még volt pár nem induló és időnként fagyó program, valamint még 3 másik hibaüzenet is megjelent indításkor amiket sikerült is orvosolni, viszont ilyen kéretlenül megnyíló mappával nem találkoztam még. Vagyis találkoztam, de akkor bent volt az ikonja az indítópultba, vagy volt egy rá utaló bejegyzés az msconfig-ban. Na most ebben az esetben eljátszottam vele pár órát és nem találtam meg a bűnöst, így ez a hiba megmaradt. Az említett documents nevű mappa egy sima üres mappa volt. Egyébként egy 2009. végén telepített sp2-es XP-ről van szó, szóval jobban jártam volna, ha simán csak újrahúzom az egészet. Kevesebb idő lett volna mivel egy netbook-on amúgy se sok minden van és megoldott volna minden problémát, ráadásul friss lenne rajta a rendszer, de erre nem kaptam engedélyt sajnos. Bár a tulaj nem említette hibának a megnyíló mappát, elmondása szerint már megszokta, így nem is volt feladatom azt eltüntetni, de ha már nálam volt a gép gondoltam megpróbálom mert engem idegesített, hogy minden más megoldódott. De hát ebbe most beletört a bicskám.
-
macera2
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #44673 üzenetére
Hi Fire/Soul/CD!
Köszönöm a segítséget. De ez a témát tényleg a BIOS frissítés fórumhoz tartozik. [link] Ugyhogy a válaszom is oda tettem. Meköszönném, ha ott
tudnánk folytatni.[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Valaki26
csendes tag
Sziasztok
XP-t szeretnék telepíteni pendrive-ről.Segítség kellene melyik programot használhatnám hozzá,hogy elkészítsem a telepítőt rá..ami működik is lehetőleg.Köszönöm.
-
félisten
válasz Valaki26 #44681 üzenetére
1. YUMI-t letöltöd
2. csatlakoztatod a pendrive-ot, majd elindítod a YUMI-t
3. megadod a pendrive betűjelét, bepipálod, hogy formázza le, listában kijelölöd, hogy XP telepítőt készítenél, bettallózod az XP ISO-t és rákattintasz a Create gombra. Mindez képben. (ha elkészül a pendrive, akkor még megkérdi, hogy szeretnél-e további ISO-t hozzáadni, válaszold azt, hogy nem)
4. bootolj be az újdonsült XP telepítő pendrive-ról, majd válaszd a fehérrel kiemelt menüpontot
5. Megjelenő ablakban meg a szintén kiemelt menüpontot. Ezzel elkezdődik a telepítés, majd újraindítás fog következni
6. újraindítást követően újra a pendrive-ról kell bebootolni, újra 4. pont, majd most ezt a kiemelt menüpontot kell választani.Az ezt követő újraindításkor már nem kell a pendrive-ról boot-olni.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Valaki26
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #44682 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
Valaki26
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #44682 üzenetére
Közben megnéztem és valami problémája lehet,mert az 5. pont után ez jön be,enter-t nyomok és újra ott vagyok a 5.ponton.Nem igen értek hozzá,nem tudom most mi gondja lehet..
Remélem valamennyire átlátható a kép.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
cornelius
tag
Virtualbox-os problémám adódott, ami az XP-hez kapcsolódik.
A Disk2Vhd programmal lementettem egy VHD file-ba egy működő Windows XP rendszert és ezt a file-t adtam hozzá a VirtualBox-hoz. Kellett egy picit trükközni a registryben, mielőtt a lementést megcsináltam, mert a sima disk image copy nem akart működni, de a végén eljutottam arra a szintre, hogy az XP ugyanúgy bebootol mintha a normális PC-n futna.
Csakhogy itt jön képbe az XP aktiválása. A Virtualbox természetesen nem ugyanazt a hardvert jelenti, így aktiválnom kellene a Windows-t de nem tudom, hogy. Van valakinek ötlete?
-
brd
nagyúr
válasz cornelius #44686 üzenetére
Hát, ez kissé tiltott téma itt, de ha simán nem aktiválódik, és amúgy OEM az az XP, akkor csak az okosítás marad (ne írj privátot, nem foglalkozom ilyesmivel), mert ugye a jogtisztaság így ugrik. Gyakorlatilag másik gépen használod, amit nem szabadna.
Ha pedig dobozos (Retail), akkor kell tudnod aktiválni. Ha nem megy, hívd nyugodtan a M$-ot, segíteniük kell.The only real valuable thing is intuition.
-
cornelius
tag
Köszi a választ. Nem tudtam, hogy ez tiltottnak minősül, meg nem is kalózkodni akarok, nem akarom én ezt két külön gépen használni, csak egy csomó időt akartam magamnak megspórolni.
Az a bajom, hogy az XP-s gépen van két olyan szoftverem (az XP-n kívül), ami szorosan a vinyóhoz kötődik és macerás az átinstallálása másik gépre. Az új gépemen amúgy is Windows7 fut, a két szoftver meg nem komálja a Win7-et, így a legjobb választás, ha Virtualbox-ba másolom a meglévő vinyó tartalmát és onnan futtatom. Csináltam már ilyet másik géppel is, azon is regisztrációt kért, de valahogy egy idő után regisztrálódott magától. Ez az XP nem akar "regisztrálódni" magától, gondolom más a licenc típusa. Ami magától működött az Win7 EnterPrise volt, ami meg nem megy az WinXP OEM verzió. -
brd
nagyúr
válasz cornelius #44688 üzenetére
Esetleg az XP mode (csak Win7 Proftól felfelé) nem megoldás? Ebben van licence is.
Ez az XP nem akar "regisztrálódni" magától, gondolom más a licenc típusa.
Igen, valószínűleg más, az OEM jogilag csak azzal a géppel használható, amelyhez vásárolva lett, másikon nem. (Egyébként ma már nem szokott gond lenni az aktiválással ilyenkor sem - a telefonost is próbáltad?).
Nem tudtam, hogy ez tiltottnak minősül, meg nem is kalózkodni akarok, nem akarom én ezt két külön gépen használni, csak egy csomó időt akartam magamnak megspórolni.
Csak ez így sajnos másik gépnek minősül a M$ szerint.
-
InfiniteReality
őstag
Az OEM mint termék bármilyen gépen használható, csak a kódja más mint mondjuk egy dobozos, vagy egy VLK terméknek.
Viszont az OEM csak akkor valóban jogtiszta, ha azzal a kóddal van telepítve, ami a gépre ragasztott matricán van.Alapvetően tehát a kód különbözteti meg a Windowsokat, valamint maguk a Windows verziók sem fogadják el keresztbe kasul a kódokat. Tehát OEM Windowst nem lehet VLK kóddal telepíteni.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
brd
nagyúr
válasz InfiniteReality #44690 üzenetére
Hol írtam ezzel ellenkezőt?
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki Win XP alá görög nyelvi csomag letöltését linkelni?
Mert én nem találok ilyet...Attila
-
cornelius
tag
Nem próbáltam sem telefonos, sem más módszert, itt elakadtam. Azt nem tudom, hogy ha felhívom a Microsoftot és ezt elmondom nekik, akkor arra mit lépnek. Megadják-e a kért kódot, vagy fizetnem kell érte és csak akkor? És ha a regisztráció lemegy, utána nem tiltódik le az eredeti gép? Mert hiába nem használom az eredeti gépet, azért végszükség esetére jó lenne, ha megmaradna rajta minden, XP, programok, stb.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Ha van egy XP-n egy admin és egy korlátozott fiók, azt hogyan tudnám beállítani, hogy a korlátozott fiókon ne induljanak el/ne legyenek elérhetőek bizonyos programok? Pl. a külön feltelepített Gtalk az admin felhasználón automatikusan indul, de ez a korlátozott fiókon teljesen fölösleges. (Sajnos telepítésnél nem lehetett kiválasztani, hogy melyik user számára telepítem.)
Előre is köszi a választ!
-
Bigyo13
őstag
Kérem aki működő megoldást tud az XFS fájlrendszerű külső 2TB HDD WIN XP alatt történő olvasására az kérem írja már meg, Köszönöm!
Samsung Galaxy S3/S5
-
kispx
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest