Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz Vasinger! #26291 üzenetére

    Értem...
    Mindenesetre attól még, hogy rendesn fut 8 órán át a prime, még nem feltétlenül "atomstabil" a géped.
    A proci húzásával általában a többi eszközt is húzod valamelyest, pl. a RAM órajele is változik. Akár ez is meghiúsíthatja a nagyobb tuningot.

    Egyébként tapasztalat: öcsém őrült módjára húzza általában a procit, játszik XP alatt. Állítólag stabil a gépe, illetve ha esetleg probléma van, más az oka...
    Egyszer futtattam rajta memtest-et, valahogy nem tűztem volna ki rá a stabil cimkét... egyértelműen hibázott, tehát sok volt a tuning rajt... csak ő nem vette észre, ettől még óriási galibát okozhatnak ezek a hibák.

    Amúgy nekem is megy a mai napig egy Barton 2500@3200+ -os proci gond nélkül, hibátlanul (pedig jópár éves), valamint van egy P3-as (Tualatin) gépem, ami múltkor 4 hónap után lett újraindítva (áramszünet tette), pedig azon is van tuning. (Nem általános, hogy folyamatosan futó gépet tuningolok, de erre kellett egy kis tempó, előtte pedig asztali gépként használtam ugyanezekkel a beállításokkal, tehát már tesztelve volt.)

    Ha folyamatosan bekapcsolva tartod a géped, lehet, hogy néhány napnál tovább a rendszer sem bírná magát és összeomlik (vagy megmagyarázhatatlan hülyeségeket csinál és csak utána omlik össze).
    Mindenesetre le kell tesztelni rendesen és utána kijelenteni, hogy stabil-e (vagy beavatkozni, amíg nem lesz az).

    Ennek ellenére azért szoftveres oka/driver is lehet a problémának, de kevéssé tartom valószínűnek - annak ellenére, hogy a Vista nem a szívem csücske.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák