Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Švejk #34313 üzenetére

    Arról van szó, hogy az újabb gépekben már BIOS helyett UEFI van. És hozzá tartalékba a BIOS.
    Az UEFI-vel az a jó, hogy tud olyanokat, amit a BIOS nem tudott, de a te szempontodból a hátránya, hogy csak 64 bites rendszer tud UEFI-vel bootolni, 32 bites nem. Viszont BIOS-ból tud bootolni 32 és 64 bites rendszer is. A másik dolog, hogy az UEFI telepítéssel a win7 nem a hagyományos MBR rendszerű partíciós táblát rakta a vinyódra, hanem a GPT típusút, amit viszont a megintcsak nem tud használni a 32 bites Win7. Pontosabban használni tudja, csak bootolni nem bootol róla, csak a 64 bites.Viszont az MBR-t tudja a 64 bites is.
    Tehát, ha mindent elölről kezdesz, és legyalulsz mindent, és átállítod a BIOS-t, akkor kezdeted megint elölről az egészet, de akkor már a hagyományosabbnak mondható MBR típusú partíciós táblával fogja létrehozni, ami jó lesz majd a 32 bites Win-hez is.

    De, megintcsak, mihez kell külön egy 32 bites Windows? Kicsi az esélye találni olyan programit, ami nem fut a 64 bites rendszeren. Biztosan vannak ilyenek, de átlagfelhasználó nem használ ilyeneket.
    Játékok meg mennek 64 biten is. Ha nem megy, akkor az nem a 64 bit miatt nem megy, hanem már a 32 bites win7-en is határeset, hogy elindul-e, vagy sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák