Aktív témák

  • laca500

    aktív tag

    Hali.
    Tegnap újra telepítettem a rendszeremet. Ilyenkor mindig megpróbálkozom a Win7 64 bit-s változattal, hátha javítottak rajta, de most már gyanakodni kezdtem hátha nálam van valami hiba.
    A hiba a köv.
    Maga a Win7 64bit szépen felmegy, semmi gond.
    Midenféle drivert beszereztem amit lehetett 64 bit-hez. Alaplapi, Vga, Audió, STB.
    Ezek is szépen felmennek.
    Ilyenkor örülök, mert úgy néz ki, hogy végre én is használhatom a 64 bit-s változatot.
    Aztán általában elkezdődnek a gondok.
    Pl.: Soha nem sikerül egyik DVD író progit sem normális működésre bírni. Se a nero-t, se az ImgBurn-t, se az InfraRecorder-t. Elkezdik a lemezt megírni, de soha nem végeznek vele. Ha RW lemezt teszek be, akkor meg mindig csak törölni akarnak. Letörlik, aztán hibával leállnak, majd ha ismét elindítom a progit akkor ismét törlés majd megint íráshibával leállás.
    Aztán, ha vbs kiterjesztésű file kerül az útjába, akkor kilép azzal az üzenettel, hogy nem tudja futtatni ezt file-t mert nincs hozzá megfelelő progi telepítve. Pedig van fent Visual Basic, meg C++ is mégse indúl el. A böngészők is egy idő után tök furcsaságokat csinálnak.
    Itt aztán általában feladom a dolgot és megy vissza a 32 bit-s verzió. Most is így jártam.
    Lehet, hogy proci, memória, vagy alaplap hibával állok szembe? Elképzelhető, vagy ez hülyeség? Valakinek volt már hasonló problémája?
    Configom:
    Asrock A770DE alaplap
    QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9600 Alap órajellel megy (2300Mhz) nincs húzva
    2 x 1 GB 1066 Kingmax memória 5-5-5-15-s időzitéssel
    MSI 250GTS VGA

    Ha tudnátok valami okosat mondani megköszönném.

    Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802

Aktív témák