Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Ace Ventura #25724 üzenetére

    Hali!

    Az tény, hogy az un. márkás ramok-nak jobbak szoktak lenni a paraméterei. Azonban arra felhívnám a figyelmed, hogy ne csak a márkát nézd, mert azzal csúnyán meg lehet járni. Sok helyre megyek, ahol vásároltak jó minőségű ramokat, majd ezt követően dobálja a BSOD-t a masina.
    Ennek az az egyszerű oka, hogy a tisztelt user elfeledkezik egy "apróságról", nevezetesen, hogy nem nézi meg ram vásárlása előtt, hogy az alaplapja egyáltalán támogatja-e adott gyártó, adott kapacitású, adott típusú memóriáját.

    Leggyakrabban az a válasz, hogy "hát ez volt a legolcsóbb", vagy "ez volt a legjobb a piacon".
    Na ez semmit sem számít, ha az alaplap meg nem kezeli...
    Ilyenkor van az, hogy csak Single módban megy, duálban el sem indul a masina(vagy elindul, de "nem látszódik" a ram), vagy el is indul a gép, de jönnek a kékhalálok. Ilyenkor meg jön a BIOS-ban való turkálás és a memória feszkóval való játszadozás, ami az esetek döntő többségében csak még rosszabb eredményhez vezet(persze itt az alaplap által nem támogatott ramokról van kizárólag szó.)
    Vannak olyan esetek is, amikor az alaplap ugyan támogatja a ramot, de mégis szükség van (igaz, tényleg minimális mértékben), hogy feszkót állítson az ember. Ez viszont teljesen bevett/természetes gyakorlat.

    Fire.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák