- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
igi
aktív tag
Margit 8 volt még mindkét helyen 2-3 kartonnal.
@Corpuscle: ja, reggel munkába menet beugrottam reggeliért, akkor csak 1-1-et dobtam be hirtelen a szatyorba (lásd fentebb a sztárfotót ) - délután ismerőseim szóltak, hogy ők már nem találtak Meló után én is megnéztem mindkét helyen, de csak a hűlt helye volt, már az árcédulát is leszedték
[ Szerkesztve ]
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Corpuscle
őstag
Lidl újságot minden héten megnézem, persze most nem. Reggeli vásárlás, szokásos séta “azon” a soron. Na mondom itt a szokásos ötezres ünnepi malt. Ráadásul Islay. Kettő a kosárba. A cégnél említik a 8 éves kevertet, délután vissza. Ahogy mondod, még az árcédulát is leszedték a maltnak. Így 5 üveg a blendedből, ebből volt jócskán.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok 7-8k-ig milyen whisky-t ajánlanátok egy olyan személynek aki leginkább Jim Beam-et és Ballantines-t szokott inni. Szeretném meglepni valami egyedibb whiskyvel amit nem tud levenni egy Spárban a polcról.
idrinks oldalát nézegettem, de akkor a választék, hogy teljesen elvesztem.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz Janoo_07 #703 üzenetére
Wild Turkey 81 Proof
Fényévekkel ver egy Jim Beam-etNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Sopronban van még mindkettő
A 8 éves kartonszám, de még az Islay-ból is van egy (meg egy a kosaramban)Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
sapizee
csendes tag
Mátyás téri Lidl-ben még volt BB islay kb 6-7 palackkal, QM8 is, de azt nem számoltam meg
-
Gibo
senior tag
válasz Mercutio_ #709 üzenetére
Illatában enyhén a gyógyszertárra emlékeztet, de a kellemes irányban. Ízre édeskés, a végén egy enyhe aspirinos beütéssel, de elég rövid lecsengéssel. Összességében kellemes, az ár/érték teljesen rendben van. Ha kedveled az édesebb irányvonalat, akkor szerintem ajánlható. Kíváncsi vagyok, hogy holnapra mennyit változik.
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
nagyúr
Üdv. Kollégák segítséget szeretnék kérni. Mivel én egyáltalán nem iszom alkoholt, így nehezen tudom eldönteni melyik a jó. Egy kedves ismerősömnek szeretnék olyan Whisky-t venni, ami különleges, nem mindennapi. Keret olyan 15eFt(nagyon max 20e) lenne. Ma láttam egy jól kinéző Bulleit Kentucky Bourbon Whiskey-t. Ez kb ebben az árban van. Van valakinek tapasztalata esetleg? Azt tudom, hogy anno vett magának Kirin japán whiskey-t és az ízlett neki. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz KaiotEch #712 üzenetére
A Bulleit kellemes, nekem ízlett. Mellé nem lősz vele, ha az ismerősöd szereti az édesebb ízvilágot. Árban feljebb ajánlanám esetleg bourbon vonalon a Wild Turkey Rare Breed-et, vagy hasonló árban, mint a Bulleit elég kellemes még (és szintén a lágyabb, édesebb vonalat képviseli) a 10éves Bushmills is. 12e Ft környékén ott van a Knob Creek, nekem nagyon tetszett (habár szerintem a Rare Breed veri, de ugye ízlések és pofonok).
11e Ft környékén ott van a West Cork Small Batch Rum Cask Single Malt, ha a rumos vonal jönne be.[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Mercutio_
félisten
Alap bushmills nagy kedvencem, de ha már 10 éves ugyanazt kicsit olcsóbban hozza egy Glenfarclas, vagy kicsit többért ott a 12 éves esetleg ha a design is számít most akciós a zsiráfmegmentős spéci dobozos Glenmorangie, vagy ami számomra komplexebb vonal a 10y Arran (ha már Single Malt) .
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Gibo
senior tag
válasz Mercutio_ #714 üzenetére
Az Arran milyen volt? Glenmorangie nekem sajnos csalódás volt, többet vártam tőle (ettől még persze nem rossz, de szerintem kicsit túl van hype-olva). A 12 éves Bushmills listán van, már a 10 éves is nagyon bejött
-
Mercutio_
félisten
Nekem egyik nagy kedvenc, komplexebb mint a Glenfarclass/Glenmorangie/Bushmills 10/12 évesek, vannak benne diós, fűszeres jegyek is a felsoroltak lágyabb mézes-virágos ízei mellett.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Dorian
félisten
Tőzeges, enyhén füstös típusúból mit ajánlotok, ilyent még nem ittam, de az erősen füstös nem jön be pl. sörből sem)
És ha már rendelek, milyen vegyek még mellé?
Nikka From The Barrel, Aberlour, Timorous Beastie megvolt, utóbbi ízlett legjobban.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
igi
aktív tag
Nem Islay, de szigeti: Isle of Jura.
A 10 évest kóstoltam néhány éve, enyhe tőzegesség érződött rajta, a füstre már nem emlékszem - ha volt is valamennyi, a Caol Ila - Laphroaig vonal már rég elmosta az emlékét.Ami talán legjobban megfelel a leírásodnak, az a Jura Superstition. Azt olvastam, hogy 13% erősen tőzegelt whisky van az alapanyagai között, így az eredmény egy határozottan, de nem túl durván tőzeges füstös ital lesz. A whiskynetnél most olcsóbb, de az iDrinks linkjét raktam be, mert ott normálisabb leírás van róla.
Ha van valaki aki kóstolta, meséljen róla részletesebbenthis is the beginning of a beautiful friendship
-
Frogged
aktív tag
Enyhén tőzeges füstös whiskynek én pl ajánlanám a Nikka Supert kapni mini palackal is egyszer érdemes kipóbálni.
Persze mindenkinek más az enyhén füstös és tőzeges mert pl a Johnnie black is az de az télleg nagyon enyhén.Illetve belépőnek a füstös whiskyk világába a Highland Park 12 is ajánlott.
Valamint nem füstös de ha ízlett a Douglas Laing féle Timorus Beastie érdemes kipróbálni tőle a Scallywaget is abból szintén van mini palack is.
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
A Highland Park 12yo-on semennyi füstösséget sem éreztem.. inkább a földes/florális jegyek domináltak.
Valóban füstös whisk(e)y-t idág csak a Talisker Dark Storm-ot ittam...na ott tényleg dominált a füst...egyszer viszont lehet tényleg végig kellene kóstolni a szigeteki füstös vonalat isNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Frogged
aktív tag
Én igen csak moderált mennyiségben szeretem a füstöt és a tőzeget az említett Nikka Super nekem még pont a határon volt.
De pl egy JohnnyDouble black amihez ha jól tudom a Caolila 12 adja a füstös tőzeges részt az már nekem sok volt.Más: ünnepekre meg leptem magam 2 classic malt collectional mert 2dl-es üvegkel szívesebben kísérletezek, de a Lagavulin 16al és Talisker 10el biztos várok mert nemhiném hogy készen állnékrá hogy élvezzem.
Ja meg egy egy 2 dl Johnnie kolekciot is behuztam de a kék felbontásával szerintem szintén várok valami ünnepi alkalmat.[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Na, végre eljutottam az irodába, és haza tudtam hozni a karácsonyra rendelt csomagot...még jó, hogy az S-Max-nak nagy a csomagtartója Kint egyébként tényleg 7€ volt a Queen Margot 8yo..nem is értem nálunk hogyan jött ki a 4000 Ft...
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Hát erre nincsenek szavak... Felkészültél a világvégére.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Gibo
senior tag
válasz MrSealRD #728 üzenetére
Após már le is csapott 3 Margóra, anyós szintén megigénylet egyet...jó ha a fele itthon marad a whisk(e)ynek a blended rész egyébként úgyis ezért került beszerzésre... az ouzo öcsêm születésnapi ajándéka, a soft oldal pedig a párom éves fogyasztása[ Szerkesztve ]
-
igi
aktív tag
Akkor te nagyon olcsón kaptad meg a Margót!
A német Lidl online shopjában 12,60€ (kb. 4.500 Ft) az ára.this is the beginning of a beautiful friendship
-
Frogged
aktív tag
Szép kis csomag már megint, látom szereted a Wild turkey 101-et
Korábban nem hallottam róla de az a Pike Creek ígéretesnek tűnik.Közben én rá kostoltam az egyik classic maltos dobozra: A Dallwinie 15 és a Glenkenchi 12-től sokat vártam de a csoda elmaradt.
Nem bántóak könnyed italok de kicsit nekem vérszegények mint eddig bármi amit kostoltam lowlandi régióból.
Meglepetésemre az Oban 14 jött be a legjobban illatra és ízre is testesebb és még pont annyi tőzeg és füst van benne ami engem még nem bánt. -
Gibo
senior tag
Alapvetöen idág az összes Wild Turkey bejött amit kóstoltam...majd egyszer talán rávisz a lélek, hoyg megvegyem a Longbranch-et vagy a Russel´s Reserve-öt is tölük...
A Pike Creek Amazonon 18€ volt Cyber Monday-en Prime elöfizetöknek...ennyiért belefér ha annyira mégse lenne jóNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Frogged
aktív tag
Tegnap bátor voltam és felbontottam egy Talisker 10-et.
Múlthéten megkínáltak egy smokey grantsel azon nagyon besokaltam füst ügyileg úgyhogy féltem hogy ez sem lesz élvezhető nekem.
Többen is mondták hogy illatra és ízre mint egy Laphroaig csak a lecsengése nem sós hanem édes.
És télleg elég egyedi élmény volt a tőzeg és füst után hogy nem a szokásos whiskys keserűség jött hanem borsos édes talán kicsit mentás íz világ.
Nem mondom hogy ez lett a kedvencem de jobban bejött mint bármi maláta whisky amit eddig ittam.[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok Urak!
Szeretnék már egy ideje japán whiskyt kóstolni és most erre lehetőségem van. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy 15-20ezer Ft között mi az amit leginkább ajánlanátok így elsőre? Olvastam itt párat, de azok közül csak ezt találtam iDrinksnél ahonnan a rendelés történne: [link] Vagy még erről van legalább vélemény: [link]
Előre is köszi! -
Zanik
addikt
Na, a baráti köröm kezd kiismerni. A múltkori Laphroaig 10 után most egy Singleton of Duffton 12-t kaptam ajándékba. Sose kóstoltam, kiváncsi leszek.
Lassan amúgy több whisky-t kapok ajándékba (ráadásul jókat), mint amennyit veszek.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Gibo
senior tag
Irigyellek
Ma megbontottam a Pike Creek 10 yo-ot ... Alapvetően csalódás. Frissen ízben és illatában is az alkohol dominál. Nem tolakodóan, de érezhetően. Utóízében rumot idéz halványan. 30€-t biztos nem ér.. Kíváncsi leszek, hogy levegőztetve milyen lesz, de túl sok reményt nem fűzök hozzá.Frogged: akkor felírom a listára a Talisker 10-et is
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Megint közeledik a szilveszter és kéne venni valamit ami még nem volt... sok nem volt még. Tavaly Makers 46 volt és tetszett is... De jó lenn megint rámenni a keleti vonalra. A Hibiki nagyon tetszett. Nincs valahol akcióban?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Zanik
addikt
Ne irigyelj!
Az igazság az, hogy az utóbbi időben visszafogtam az ivást. Ettől mondjuk sokkal ünnepélyesebbek lettek az alkalmak mikor mégis rászánom magam, hogy egy péntek (vagy szombat) estén zenét hallgatva kóstoljam valamelyik tételem. Cserébe sokkal lassabban fogy el egy-egy üveg. Emiatt veszek mostanában keveset.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
igi
aktív tag
Nekem a japánok közül eddig a Nikka Taketsuru Pure Malt jött be leginkább. Mondjuk, már kifutófélben van, eléggé borsos az ára.
A 2020-as verzió egy tízessel olcsóbb, már belefér az általad belőtt ársávba. Azt viszont még nem kóstoltam - remélem ez csak átmeneti állapotthis is the beginning of a beautiful friendship
-
MrSealRD
veterán
köszi. És mi a második? Akashi már volt és tetszett is. Most újabbat próbálnánk. Csak nem pakoltam el a polcot azért maradt benne.
-
Frogged
aktív tag
Karácsonykor meg kóstoltam én is a Nikka Days-t amit öcsémnek vettem.
Nem rossz illatra kellemes édes könnyed cucc egy sima desszert whiskynek elmenne mondjuk olyan 8-9k-s árkategóriában.
Ami szerintem hiba benne hogy ehhez az édes könnyed ízvilághoz pont nem passzol a szokásos Nikkás lecsengés.Cserébe kaptam egy gemenci 2024-et kíváncsi leszek hazai főzdétől eddig csak a Békési 12 volt meg.
De még be kell fejeznem pár üveget előtte ami már a végét járja.[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Megnéztem a Gemenc Whiskey honlapját... remélem a termékeik jobbak tele van elírással, a rólunk részt pedig hagyjuk is...google-ban keresve a gemencwhiskey előtt WordPress logo van...ill. kár, hogy Grain Whiskey az alap. De azért majd írd meg, hogy tetszett
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
Rákóstóltunk a Gemenci 2024-re, nem könnyű meg fogalmazni az élményt:
Látszik hogy ők nem pálinka főzés mellet csinálják ezt mellékesben mert ez már rendes whiskynek érződik amíg pl a Békési inkább whisky pálinka keveréknek.
A leírásból én füstöt nem sokat éreztem de annál több tőzeget és fanyarságot de nem szokványos módon, lehet a Zemplényi tölgyhordók adtak kicsit más fajta számomra új ízt.
Objektíve szerintem az árát nem éri meg de nem feltétlen rossz ital annak aki ezt az ízvilágot kedveli.Szubjektíve: Nem szeretek magyar terméket szapulni de nekem élvezhetetlen mert a tőzeg és a tölgy számomra mindent elnyom.
Vissza gondolva az eddig kóstolt whisky élményeimre eddig a Glenfarclas 12 volt a legrosszabb tapasztalat de ez át vette az első helyet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest