Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Nekünk is ez lesz a második üveg. Pár éve kóstoltuk először, és nagyon megtetszett.
Hazafelé jöttünk és megálltunk Parndorfnál az Outlet mindenségben és ott van egy Julius Meinl. Aztán csak úgy megláttam a whiskys polcon...számolgattunk mi mennyi, aztán elhoztunk egyet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Antonio
senior tag
Neked bejött az Ardbeg Uigeadail? Anno én is kértem még 2020 karácsonyra, de én valami jobbra komplexebre számítottam. Árához képest nekem csalódás volt.
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #998 üzenetére
Nos, a Glenfiddich 18 beváltotta a hozzá fűzött reményeket... meglepően csúszott...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Gibo
senior tag
válasz Antonio #1003 üzenetére
Igen, bejött! A komplexitása rendben van, nekem ami furcsa kicsit, hogy nagyon rövid a lecsengése, ennél hosszabbra számítottam. Kíváncsi leszek, hogy a Corryvreckan milyen lesz az Uigeadail-hez képest..
Összességében viszont - szerintem - nem ér kétszer annyit mint egy 10 éves Talisker.[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Antonio
senior tag
Én azt írtam volna hogy nem ér többet mint egy 10 éves Laphroaig
szerintem egy 10es Talisker (egyik kedvencem) nagyságrendekkel jobb (bár ez ízlés kérdése)Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Gibo
senior tag
válasz Antonio #1007 üzenetére
Más karakter a kettő :) mondjuk mostanra változott rendesen az íze. Kicsit egyszerűsödött az ízvilág és édesebb lett. A 10es Laphi még kóstolásra vár a szekrényben
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Sziasztok!
Peat`s Beast-et kóstolt már valaki? Megéri szerintetek a 47€-t?
Előre is köszönöm a segítséget!Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Antonio
senior tag
Szia
1. "Nem éri meg", mert ennyiért (még kicsit olcsóbban) Mo -is hozzájutsz, még kiszállítással is. Ja persze ha külföldön dolgozol élsz akkor más a helyzet2. Én nem erőltetnék egy olyan Whisky-t aminek az a neve hogy "Nagy tőzeg" (Jó füstös) és még 10 éves sincs. Kicsit nekem olyan hatás vadász, marketing fogásnak tűnik. Persze ha nagy elvakult füst rajongó vagy akkor hajrá. De ennyi pénzért csomó más jó whisky van.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Gibo
senior tag
válasz Antonio #1013 üzenetére
köszönöm! Kaptam egy 50€-s ajándékutalványt a whiskyworld-re (sok jobb webshop van, de ajándék lónak...), és nem igazán tudom mit is rendeljek tölük... A Peat´s Beast-re a hordó erősség miatt gondoltam.
-
veterán
Minap megbontottam egy Johnnie Blue label-t amit még a 18. születésnapomra kaptam 11 évvel ezelőtt. Elérkezett a pillanat. Hát azért nem semmi ital az. Nagyon ízlett. Lágy volt, krémes, mégis karakteresen skót. Na ilyen egy jó blend.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
truefx
aktív tag
Inkább egy Hibiki Japanese Harmony akkor már, ha blend. JW... kösz nem.
-
-
Gibo
senior tag
Wild Turkey Long Branch - 8yo
Illatában almát, karamellát és kandírozott narancsot idéz. Ízben lágyan nyit nagyon, jön némi tölgyes fűszeresség, a lecsengése édeskés, enyhén borsos.
Kíváncsi leszek levegőztetve mennyit változik holnapra.Zsotesz81, grat a szerzeményekhez.
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1021 üzenetére
Most valahogy én is a bourbon-ökre kívántam rá a longbranch mellett érkezett még egy Eagle Rare 10 Years Old, egy Knob Creek 9 Years Old meg két sima Wild Turkey (a régi 81 proof)
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1028 üzenetére
A Bushmills nagyon bejött nekem, a Tullamore kicsit csalódás volt. Az utolsó kettöre kíváncsi vagyok, hoyg neked mennyire jönnek be, szerepel azon a hosszú hoszú listán, amiket eygszer mindenképp meg szeretnék kóstolni
-
zsotesz81
senior tag
Bushmills meg a Balvenie-t már meg is kóstoltam, bushmills bejön, érződik a jó kis cherry, balvenie-től így első körben nem estem hanyatt, persze nem rossz, kicsit a glenfiddich-re emlékeztet ízben, de még ízlelgetni kell
Amúgy hétvégén ittam síma 12 éves singletont, na az viszont nagyon bejött, 10k volt , jó kis lágy whiskey. -
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1035 üzenetére
Igen, én is nagyon szeretem így meg méginkább, hogy szinte ingyen volt a Lore mellé
Na, akkor a következő körben igyekszem majd beszerezni egy Arran-t is. Pont ma rendeltem két üveg Talisker Port Ruighe -t, a weisshaus.at-n most csak 37,90€,. Annak van hasonló ízvilága mint it leírtál az Arran-raNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1039 üzenetére
úúúú az a Jamesson...
Egyszer volt már hozzá szerencsém, nagyon nagyon finom volt Teelingböl még nem sikerült olyat inni ami az árához képest annyira elvarázsolt volna..Ha valakinek van lehetősége Németországba / Ausztriába rendelni, az expert24.com -on 10% kedvezmény van minden whisk(e)y-re
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1042 üzenetére
köszönöm! a képet nézve jöttem rá, hogy nem jó Black Label-t rendeltem... a Highland Origin helyett a Sherry Finish-t akartam, csak vhogy sikerült a végén a "rossz" terméket a kosárba rakni.
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1044 üzenetére
Ez.
Feltételezem kicsit gyümölcsösebb tőle a blend, ezért is akartam kipróbálni...majd talán legközelebb.. Holnap jön még egy csomag a Spar-tól ill. a Weisshaus.at-tól, erre a félévre szerintem kiköltekeztem magam[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #1048 üzenetére
Ne is mond... de kénytelen voltam megvenni, akciós is volt, meg tejfakasztó is lesz a hétvégén..nem várhatom itt a vendégeket üres asztallal
-
Antonio
senior tag
Most mondanám hogy ne adj adsz ki pénzt egy blended Whisky-re mikor kicsit hozzárakva már megvan egy SM -is.
Én elvből úgy vagyok hogy nem adok ki pénzt egy olyan termékre melynél a költséghatékonyság/nyereség az elsődleges (az egy két neves lepárló alapanyagához adjunk jó sok egyéb olcsó ipari gabonapárlatot) azt a kevés pénzt inkább rendes whiskyre költsük ne agyonmarketingelt blended vackokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...