Új hozzászólás Aktív témák

  • AiRLAC

    addikt

    Na a VCAP-DCA (5.5, VDCA550) vizsgáról röviden:

    Csak 23 feladat volt (26ot láttam mindenhol említve előtte) ez nem tudom mennyire egyedi vagy csak a konferencia miatt csinálták rövidebbre. Gondolom emiatt a hossza is csak 3 óra + 30 perc hosszabítás a nem angol anyanyelvűeknek.

    21 feladatot megcsináltam, kettőt elkezdtem de az egyik nagyon lassú volt (Orchestrator app) a másikra már nem jutott idő az valami firewall/dvs/portok kombináció volt. Az utolsó megcsinált feladatnál még tudtam gyorsan rebootot nyomni a hoston, de aztán lejárt az idő, remélem visszajött a host azért :)

    Három powercli kérdés volt, az első kettő elég alap, a harmadiknál viszont ki kellett egy reportot egészíteni + az összes kis betűcsapdát megtalálni (nulla helyett nagy O, t helyett l vagy 1), azok elég szemetek voltak :)

    A kérdések nagyjából minden területet érintettek, volt HA, DRS, storage (claim ruleok), SDRS, network SVS és DVS is, certek, resxtop, flashcache, Update Manager, Host profiles, Resource pools/reservation/limit stb.

    Minden feladat összetett volt, legalább 3 pontból állt de volt sok 5-6-7 pontos is. Pár feladat egymásra épült.

    Kb. 5 feladathoz kellett kisebb-nagyobb mértékben a webclient (hw version 10 VM persze, meg SDRS scheduler, vm tagging), a többihez a thick/cli-t használtam.

    A lab elég lassú volt, a webclient még egy kicsit lassabb, az Orchestrator extrém lassú :)

    A toolok be voltak előre configolva (putty sessionok elmentve, winscp szintén, vSphere client egyből csatlakozott, mindenhez parancsikon a desktopon, a jelszó ugyanaz mindenhol.

    A dokumentáció megvolt pdf-ben és html-ben is, de olyan lassú volt a Firefox hogy inkább a pdf-ben (Foxit reader) kerestem ki a megfelelő részt amikor kellett.
    VMware.com KB article-ek és online help is elérhető, egy powercli paramétert onnan néztem.

    US billentyűzet US kiosztással, nagyobb gondot okozott a normál (nem lapos) billentyűzet, hiába, változnak az idők :)

    Eredmény még nincs, majd megírom ha lesz (remélem még a héten).

    Egy kollégám kérdezte milyen volt, ezt írtam neki: "A fucking rush in a crawling lab" :DDD

    "After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Új hozzászólás Aktív témák