Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    Most még csak kérdezek, még nem akarnám szétborítani a gépet (nemrég raktam össze, de akkor még ezt nem gondoltam, hogy le kéne vizezni).
    Alaplapot és az Aput szeretném lehűteni, az alaplapon konkrétan a VRMre szeretnék valami hűtés aplikálni. Nem biztos, hoyg tényleg kell, de HWinfo64ben 6 hő kijelző érték is van, ami 100+ fölött van állandóan, és nem vagyok biztos benne, hogy annak úgy kell kinéznie üzem alatt. Vagy úgy egészséges....
    Kép:

    Az alaplap egy Asus Crossblade Ranger, az APU egy A10-7870k. Most egy be quiet! Dark Rock Top FLow hűtő van benn, és az alaplapi szenzor szerint 24 fokos a proci, de a procinál már 40et ír (CPU 0 Package). Ez is idegesít, hogy nem tudom, melyik is pontosan az, amit figyelnem kell, amit alacsonyan kell tartsak, illeve melyik számított, melyik valós.

    Az Apu tuningolva szokott futni, K15TKval állítom át a Pstateket (freq+ és volt-), elvileg 130W körül van a számított fogyasztás maxra, amit eddig láttam HWInfoban.

    A ház egy CoolerMaster HAF XB Evo (mesh):

    Ebbe szeretném bepakolni a cuccot. Rengeteget olvastam itt tőletek, és próbálom kitalálni, hogy én mit is és hogyan szeretném. Az a kép van meg benne, hogy a tartály a lehető legmagasabb ponton legyen, elvileg a ház tetején tudok rögzíteni, vagy a ház tetejének a szélén(mindenképpen a házon belül), (ahogy egy pár modnál már láttam képeken, hogy csőtartályokat oda raknak, amik nekem tökéletesek lennének, de a feltöltés nem lenne macerás? Csőtartály fektetve...). A radit általában a front két venti helyére pakolják, szintén ventivel (a gyári cm ventiket cserélem, én be quiet! ventiket nézegettem most, a hűtőn lévő meggyőzően csendes nekem.) A pumpa elfér alul, itt sokan d5re esküsztök,kipróbálom. Csövezés, átlátszó csövekre gondolok, a praktikum jegyében (víz tisztaság, bubik, stb). A gép teljesen összeszerelve a lábamnál van az asztal alatt, kb akkor látom, amikor valami megkotlik, és újra kell indítanom, így folyadékból a nektek legszuperebben bevált nekem is tökéletes lesz: fagyálló és desztvíz, ha jól emlékszem.

    Amit nem tudok még: PL a blokk. Valamikor az év folyamán, valószínűleg am4re fogok váltani, és nem tudom még, hogy az am4 foglalat lefogatásban kompatibilis marad a mostanival, ami már nem tudom hány generáció óta van ebben a formában, vagy most megváltozik? Ez a "megéri kérdés, vagy sem" miatt fontos. A másik, hoyg szeretném a legjobb blokkot használni, eddig ek-t nézegettem, ma éjszaka alphacool blokkokat lestem az aquatuning.de-n, de nem tudok semmilyen teljesítmény besorolást. Van ilyen? (Amit tudok, hogy én full réz darabot szeretnék. Semmiképpen sem plexi meg acetál meg akármilyen műanyagot. Esetleg még valami nikkeles téma jöhet.)

    Ezek az értékei a háznak a hivatalos oldalon:

    Air Cooling System Top: 200mm fan x 1 (optional) - for mesh version (RC-902XB-KKN2) only
    Front: 120mm XtraFlo fan x 2 (installed; 1200 RPM, 17 dBA), or 140mm fan x 2 (optional)
    Rear: 120mm fan x 1 or 80mm fan x 2 (optional)
    Liquid Cooling System Front: 240mm radiator x 1 (optional) (Compatible with the Nepton 280L)
    Rear: 120mm radiator x 1 (optional)

    Meglátásotok?

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák