Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
bocs most néztem csak 32 bites 1.11es stabil van fenn.
Remélem a következő frissités javit a dolgon
Esetleg valami manuális ellenszer nincs amivel kiiktatható ez a figyelmeztetés csak erre az egy oldalra? mert ezekszerint nem kell tartani semmi gondtol itt csak valami nem tetszik a vivaldinak rajta, de ha tudnám mi akkor esetleg jelezni tudnám az oldalon . -
repvez
addikt
jelen pillanatban nem tudok továbblépni a figyelmeztetésen ahogy irtam, mert megfagyasztja az ablakot ha a nem biztonságos linkre megyek . ha meg vissz a biztonságosra gombra akkor meg csak egy fehér üres oldal jön be.
Ezért akarom csak azt tudni, hogy hogy lehet kiiktatni csak ennél az egy oldalnál a többinél maradjon a figyelmeztetés. -
Melack
veterán
Nálam simán megy a videó.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Argos
őstag
...elmúlik...
-
repvez
addikt
feltelepitettem a snapshotot , de a beépülö videok nem akarnak folyamatosan lejátszódni, vagy laggolnak vagy akadozva mennek.
A facen az összes ilyen , de más oldalon is, a youtube oldalán viszont folyamtosak a videok, nincs akadás.
Mint ahogy eddig sem volt sehol sem. -
Melack
veterán
A Chrome store-ból jó pár add-ont kivettek, ez a Vivaldi-ba telepítetteket is érinti. Mindenki nézze meg, hogy neki tűnt e el add-onja. Nekem a Bad Ad Johnny pl eltűnt.
Továbbá szeretném összeszedni az első hsz-t, amibe hasznos tippek/trükkök kerülhetnek be. Ha valakinek van erre ötlete, kérem írja meg nekem. Több szem többet lát elv alapján. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
Popes
őstag
A Bad Ad Johnny-t kb 3 hete kerestem hogy felrakjam egy másik gépre, már akkor sem volt a store-ba.
De jó hogy említetted mert most vettem észre hogy a tegnapi(?) frissítés kikapcsolta.(de visszakapcsolható) Viszont nem tudom honnan lehetne még letölteni mert nekem nagyon bevált és egy új telepítés után sem lenne rossz még használni. (amúgy gondolom olyan reklámokat is blokkolt amit nem kellett volna ezért gyorsan száműzték)
A most már vivaldi is a bekapcsolás pipa alatt amúgy ezt írja: Előfordulhat, hogy ez a bővítmény az Ön tudta nélkül lett telepítve.
Ja, én ezeket használom: Checker Plus for Gmail™, Ghostery, I don't care about cookies, Imagus, Scroll To Top, Last Pass, ImTranslator: Translator, Dictionary, TTS, na meg a Bad Ad Johnny.
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
Ablakos
őstag
Az oldal nagyításának megjegyzésére tudtok valami jó bővítményt? (tehát egyik lapot 120%, másikat 150% mérettel mutassa)
-
spidersoft
senior tag
Már egy ideje olyan a Vivaldi a gépemen, hogy mikor elindítom, akkor nem a program maga indul el, hanem egy Vivaldi Update Notifier task jön létre. Amíg ezt be nem zárom, addig a Vivaldi nem indul el... Ahogy megölöm a taskot, azonnal jön a böngésző. Hagytam már 1-2 órát is molyolni, de akkor se történt semmi, adatot nem forgalmaz, stb.
Valakinek ötlet, hogy hogy tudnék megszabadulni ettől a hülyeségtől úgy, hogy azért a frissítéseket megkapjam? Köszönöm az infót!
-
Popes
őstag
válasz spidersoft #717 üzenetére
Ilyet még nem láttam de megpróbálhatod hogy a beállításokban kiveszed a pipát az értesítés az új frissítések elől és néha manuálisan keresel rá a frissítésekre.(vagy a feladatkezelőben az indítás fülön letiltod a notifier task-ot)
Esetleg érdemes lenne megnézni hogy a vírusirtód vagy a tűzfal nem blokkolja e az update-et.
Ha semmi nem segít akkor újra kellene rakni mert nagyon beakadhatott valami.Deus ex machina
-
spidersoft
senior tag
az automatikus indítások közül már rég kivettem, az nem segített. elvileg a tűzfal se blokkolja, mert ha épp kedve tartja buborékot dobni, akkor arra rákattintva tudok frissíteni. ha nem gyárt buboréküzenetet, akkor se frissítés, se program... megpróbálom kikapcsolni a frissítéskeresést, aztán majd ránézek néha magam. köszönöm a segítséget!
-
nagyúr
válasz spidersoft #719 üzenetére
Msconfignál meg tudod nézni, hogy a vivaldi update elindul a rendszerrel? Ha el, akkor lödd ki.
Vagy törölj le mindent, és szed le a legújabb verziót majd telepítsd fel. Hátha."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Ez a link kifektette a Vivaldimat, míg az Edge-vel gördülékenyen ment teljesen a lap aljáig. (Két lap volt nyitva, 16 GB RAM, i7 proci)
https://nuus.hu/eletmod/design/1006/del-koreaban-nem-egyszeru-tetovaltatni-de-ha-sikerul-az-ennyire-menon-nez-ki/
Nálatok ?
-
repvez
addikt
Vissza lehet telepiteni a stabil verziót a snapshotról ujratelepités nélkül csak ráküldeni a stabil telepitőt, hogy ne vesszenek el a beállitások?
A videok még mindig szaggatnak , de ennél a verziónál még van , hogy néha bezárja az oldalakat majd ujra megnyitja, de semmi hibakód vagy valami egyszercsak elfehéredik a kép bejön az asztal majd ujra betölti az addig megnyitott oldalakat.
Nem tudom, hogy ezeket a video lejátszászi gondokat hogyan lehetne kiiktatni, mert nagyon zavaró és nem az a gond, hogy nem tölt be elsőre, mert ha végig várom , hogy egyszer lejátsza akadozva, hogy majd másodszor már bufferből folyamatos lesz , de nem ez történik hanem akkaor is szaggat csak máshol.
De érdekes modon a yoputube oldalon nem csinálja ,csak ahol beágyazott videok vannak.
Volt olyan is, hogy elkezdte lejátszani a videot, majd kiirta, hogy nincs frissitve a legujabb flashplayer, mikor az alapbol ki is van kapcsolva a böngészöben, meg ha az kellett volna a videohoz akkor el sem kezdte volna lejátszani .
szóval nem tudom mi miatt van, de igy nem nagy öröm böngészni.
-
corran9
tag
-
pc360
addikt
Hogy az istenben lehet kikapcsolni a helyesírás-ellenőrzőt? Az őrületbe kerget a szarságaival, miközben használnám a böngészőt. Nincs erre vonatkozó opció se az aláhúzott szó jobbklikkes menüjében, se a flags-ben, a normál settingsben meg tudjuk, hogy sose volt...
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Melack
veterán
-
pc360
addikt
-
pc360
addikt
A Vivalditól nem feltételeztem, hogy Chrome-maradványmenüket tartalmaz, amikor ők az egyedüliek a Chromium-vonalon, akik a igényesen össze tudták szedni az opciókat (erről linkeltem ugye képet). Leszámítva persze ezt a rohadék nyelv-részleget...
A másik, amit viszont az összes Blinkes beszophatott: az alapértelmezetté vált color correction. Nálam totál fakóvá vált minden, de szerencsére ezt nem nehéz kiiktatni:
chrome://flags/#enable-color-correct-rendering
opera://flags/#enable-color-correct-rendering
vivaldi://flags/#enable-color-correct-rendering
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Ja, a slussz poén, hogy hiába érem el a Chrome szarját, és hiába van ott kilőve az angol és a magyar nyelvről is az ellenőrzés, továbbra is aláhúzgálja a szavakat.... tehát vissza az első lépcsőfokra: tudja valaki, hogy miként lehet ténylegesen kikapcsolni a helyesírás-ellenőrzést?
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Stabil 1.12.955.38.
Tök alapon hagytam a böngészőt sötét témával, semmi extra. Gyakorlatilag csak 2 weboldal miatt használom, ezért be sem laktam egyáltalán. Az egyik viszont pont egy admin-felület, ahol fontos lenne a szövegek zavaró tényezők nélküli szerkesztése, főleg, hogy HTML és Markdown kódokat is tartalmaz.
Az alábbi beállítás ellenére úgy tűnik, hogy a magyar szótárat veszi figyelembe, mivel az angol szavakat is aláhúzgálja.
A rendszer egy angol nyelvű Win 10 x64, kikapcsolt szöveg-csekkolással.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Szerintem valamit erősen benéztél
Szimplán egy szövegmező üres részén kattintva előjövő menüből kikapcsolható (képen látható hol volt a kurzor és az is, hogy nem javít bele sem magyar sem angol elütött szavakba...értelem szerűen jól írt angol szavakat sem kellene hibásan jeleznie)
ui. mivel kikapcsoltam az ellenőrzést maradt is benn elütés
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
pc360
addikt
A jobbklikkes menüből az előző verziók nem nyitottak semmi ilyesmit, de most hiába érem el, ha egyszer nem állít semmit. A legutolsó hsz-emben linkeltem róla a képet. Mindkét nyelvnél ki van kapcsolva a rádiógomb. Illetve írtam, hogy kódrészleteket is tartalmaznak a szerkesztendő szövegek, ezért nem megyek semmire, ha a helyesen írt szavakat nem húgálja alá.
Mindegy, admin-ozni Opera alól fogok innentől, a Vivaldi megmarad arra, hogy a 2nd Gmail fiókom nyitogassa teljes értékűen. Ennyike.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Akkor a hiba az Ön készülékében lesz, mert az általam linkelt képen jól látható, hogy nem jelez hibát hibás szavak esetén, miután kikapcsoltam CSAK ITT a szürkén látható sorral a helyesírás ellenőrzést.
Mélybeállításokban nem nyúlkáltam, ahol Te kapcsoltad ki az ellenőrzést, szóval valami biztos nem kerek, de nálam működik a kikapcsolás
Sajnos ettől többet nem tudok segíteni, minden esetre itt nálam rendben kikapcsolta a helyesírás ellenőrzést....legalábbis a ph! hozzászólás szerkesztőjében (mert máshol nem próbáltam)
szerk.
2nd gmail fiók nyitogatáshoz. Ki szoktál lépni a fiókokból vagy nem lépsz ki csak bezárod a böngészőt/aktív fület?
Ha nem szoktál kilépni, akkor egy trükk, hogy mindkét fiókot tudd nézni egy időben.
- jelentkezz be az egyik google fiókba, de a másik fiókhoz nem árt, ha Androidos eszköz kapcsolódik.
- ugorj fel play áruházba és válassz ki véletlenszerűen egy nem telepített APP-ot, majd nyomj a telepítés gombra
- ekkor bekínálja a fiók ellenőrzést, ahol be kellene írni a jelszót, de itt válaszd, hogy másik fiókkal jelentkeznél be. Tehát bejelentkezel a másik fiókkal és a felugró telepítési jóváhagyást értelem szerűen MÉGSE-zedEkkor ha felugrassz pl. gmail-re, akkor az elsőhöz tartozó fiókot fogja betölteni, de ha jobb felül rányomsz a kijelentkezős menüre, akkor alul ott lesz a másik fiók, amit kiválasztva új ablakban behozza a másik fiókhoz tartozó levelezést
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Nem jártam a mélységekben. Szimpla, alap konfig, és ugyanarról a menüről van szó, mint amit a
chrome://settings/languages
nyit Melack javaslata alapján. Nálam már alapból offon voltak a gombok. Most megpróbáltam egy be-ki kapcsolást, nem segített.Nem Androidról van szó, ott ez megoldott. Nekem a Winen kell a 2 teljesértékű megnyitás. Értem ezalatt, hogy a kapcsolt fiók megoldás már nem jó. De tök mindegy, megoldom máshogy, meg nem életbevágó.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Úgy látom nem tudok rendesen fogalmazni, mivel amit Te beraktál képet ott nincs ilyen ki-be kapcsolási lehetőség, mint amiről én hadováltam az előbb és tettem be róla képet. De be is kereteztem neked, mert úgy tűnik elsiklottál felette:
A bekeretezett elől kivettem a pipát és voálá megszűnt helyesírásellenőrizni a vivaldi, mint ahogy a képen is látható a ph! szövegbeviteli mezőbe beírt (bal felső sarok) szavaknál
De itt van még két meggyőző kép a részedre
Ettől többet nem tudok tenni, hogy lásd a különbséget és azt, hogy működik a kikapcsolás....legalábbis a ph! szövegbeviteli mezőjében
A gmailes témához: úgy látom ott sem sikerült egyértelműen fogalmaznom, mert egyszerű wines megoldásról írtam, android mindössze amiatt keveredett bele, mert a play.google.com oldalról távtelepíteni is lehet és ehhez telepítés előtt kéri a google fiók megerősítését és itt lehet trükközni, hogy nem az aktuálisan bejelentkezett fiókot erősítjük meg, hanem egy másikat adunk meg és így mindkét fiók bejelentkezve marad ezután, tehát szinkronban lehet nézegetni két különböző böngésző fülön (de ugyanazon böngészőben, böngészőablakban) a leveleket. Én is véletlenül akadtam rá, mivel melóban akartam távtelepíteni a telefonomra valami éppen promózott appot és miután a leírtak szerint jártam el tűnt fel, hogy a melós gmail kijelentkezési menüjében megjelent a fiókváltási lehetőség, ami új böngésző fület nyitva dobott be a saját levelezésembe
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Be kell csekolni legalább egy nyelvet ahhoz, hogy megjelenjen a Szövegmezők helyesírás-ellenőrzése menüpont. Így már tiszta. Eddig nem volt beállítva egyetlen nyelv sem, ezért nem jelent meg ez a menüpont. Magyarázgatás meg screenshotok nélkül is megértem, nem vagyok retard - de te sem veheted biztosra, hogy a másik fél miért nem látja azt, amit te (vagy fordítva). Ezt pont előzményként már eljátszottuk egyszer. A káoszt végsősoron a Vivaldi generálta a nem működő, és nem egyértelmű opcióival. De megoldódott, tnx.
Gyakorlatilag egyetlen kattintás lett volna, ha nem a nyelv kiiktatásával kezdem a letiltást (még valamikor, a telepítés során). Utána vesztette el a fonalat a Vivaldi, meg én is. Itt lenne már az ideje, hogy a maradék vacak beállítást is beültessék szépen a fogaskerék alá...
A gmailes téma nem érdekes most, mivel az egyik (fő) fiókot mindig használom más szolgáltatásokon is.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Hát akkor csak nem lőttem nagyon mellé mikor ezt írtam neked:
"Mélybeállításokban nem nyúlkáltam, ahol Te kapcsoltad ki az ellenőrzést, szóval valami biztos nem kerek, de nálam működik a kikapcsolás"
A lényeg, hogy megvan a megoldás, bár nem értem amúgy, ha kiveszed az összes nyelvet az ellenőrzésből, akkor mégis milyen nyelv alapján kezd el javítgatni. Automatán lekapcsolhatná ilyenkor az ellenőrzést....bár ez lehet csak nekünk tűnik triviálisnak
A gmail-es téma csak úgy megütötte a szemem, mivel számomra is friss tapasztalat. Pár napja sikerült összehoznom véletlenül ezt az állapotot, gondoltam leírom hátha tudod hasznosítani, ha már csak emiatt indítanál vivaldi-t, lehet ki is tudod hagyni a képletből
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos weboldal: https://vivaldi.com
Támogatott oprendszerek:
Windows 7-8-10 Stabil / Fejlesztői
Mac OSX
Linux
Android/iOS/Windows Phone app nincs egyelőre
Vivaldi.net webmail:
https://webmail.vivaldi.net/
Ez gyakorlatilag a Vivaldi Community regisztrációval létre is jön.
Tárhely: 5Gb
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Gumi és felni topik
- Politika
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest