Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielLong

    senior tag

    Sziasztok! Vlog felvételhez kérdeznék párat tőletek, hátha otthon vagytok benne. A téma az kb. két fő beszélgetése egy szobában. Először is szeretnék egy budget cuccot összehozni, ami így nézne ki:
    - kamera: Samu S10E, mert úgy sejtem 100ezer Ft-ig kb nincs jobb képminőség + hozzá egy tartó vezetéknélküli töltővel
    - mikrofon: egyelőre egy USB-C mikrofonra gondoltam olyan 50-100€ között, mert a mobilhoz csak drágán tudnék két mikroportot csatlakoztatni
    - fények: két vagy három softbox és/vagy fehér esernyő állvánnyal, plusz LED vagy egyéb fényforrás, amazonon láttam komplett szetteket 100€ körül már
    - háttér: valamilyen szokásos fotós textil anyag, mert a helyiség fehér falára azt tudnám a legegyszerűbben rögzíteni

    Első körben örülnék, ha 500€-ból kijönne a kezdő rendszer, de ez rugalmas. Előny, ha később fejlesztés esetén a már meglévő komponensek is beilleszthetőek a rendszerbe.

    Érdekelne a véleményetek az egész szettről. Szeretnék két szögből is párhuzamosan rögzíteni, ezért lehet, hogy még egy okostelefon bekerül majd a képbe. Próbáltam keresni olyan megoldást, amivel a mobil által rögzített képet közvetlen át tudom küldeni a gépre, mert akkor a mikrofonok terén is nagyobb választékom lenne, de nem találtam ilyesmit fHD vagy 4K minőségben. Bármilyen konkrét termékajánlás is jöhet, mivel a hangröngzítésen kívül minden máshoz amatőr vagyok. :))

Új hozzászólás Aktív témák