Új hozzászólás Aktív témák

  • pibácsi

    senior tag

    válasz becsitibi #2197 üzenetére

    Szia becsitibi!
    A DVD-knél esetleg csak akkor lehet elérni valamit, ha eleve progresszív. Ha váltottsoros, akkor nem megy, mivel ha kimented a VOB-okat egybefűzve, akkor még deinterlészt kell alkalmazni, az pedig még nincs igazán kitalálva. Nem mindegy milyet alkalmazol. Romlik a képminőség mindenképpen. Az a baj ezeknél a TV-knél, hogy váltottsoros esetében általában "elfelejtetik" az egyik félképet és a másik már pocsék lesz egyedűl (hiányzik a másik fele). Végeztem kisérleteket és csak egy-két jó drága lapos TV-nél (LCD, Plazma) láttam normális képet. Ott a deinterlészt nem csak szoftveresen, hanem hardveresen oldják meg (külön proci van erre). Minden gyártó cég olyat alkalmaz, amilyet akar, nincs szabványosítva.
    A progresszívet - tehát alapban is progresszívet pl. eredeti mozifilm DVD), azt ki lehet menteni és áttenni DivX-be, vagy Xvid-be símán és egy zajcsökkentőn áttenni esetleg, akkor némileg javítható.
    Van egy program, a "MediaInfo", amivel meg lehet nézni a videó tulajdonságait és ott fehéren-feketén ott van, hogy progresszív, vagy váltottsoros. Érdemes alkalmazni a további kisérletek előtt.

    Üdv. Pibácsi.

Új hozzászólás Aktív témák