Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9420 üzenetére

    "Én protestáns, és fundamentalista ember vagyok"

    Fundamentalista mit jelent? Te hogyan értelmezed? De ne szótárakat másolj be.

    Dogma: Nem pusztán vallási dogmák vannak, minden olyan kötelezően elfogadott alapszabály, aminek a bizonyítását szükségtelennek, ad abszurdum károsnak tartják. Például, a legújabb ugye a: Holocaust volt. Ez egy dogma, most még nem de 1-2 generáció múlva az lesz. Azt mondják, hogy tényeket nem kell bizonyítani. Na de minden tény, attól tény, hogy bizonyítva lett.

    A dogmatikus gondolkodásmód jellemző mindazokra akik mások tantételeit, erősítik folyamatosan, anélkül, hogy maguk kérdőre vonnák az adott gondolatrendszerben felmerülő ellentmondásokat. Olyan ellentmondásokat, amikkel pl a teremtés történet is tele van.

    Mondok egyet: Teremté Isten a világosságot, majd az égitesteket csak a következő napon. Hát az meg hogy lehet? Mi világított addig? Ugye azt nem gondolja senki komolyan, hogy Isten egy óriás szentjánosbogár, és bevilágította az űrt?

    Aztán bűnbeesés. A bűn a törvény ismerete óta van, Törvény pedig nem volt az édenben. Ergó a bűn nem létezett, ergó nem eshettek bele. ergó teljességgel igazságtalan a paradicsomból való kiűzetés, a föld és minden megátkozása. Attól a szerető és megbocsátó Istentől meg főleg, aki egy ilyen hibát nem volt képes megbocsátani. Ráadásul, az ő egyik teremtménye, tudniillik a kígyó csábította el őket.

    Aztán:

    És látá Éva, hogy jó az a gyümölcs ételnek.
    Tehát jó. Vagyis Éva értékítéletet villant fel. Kérdezem, hogy hogyan, ha egyszer még akkor nem voltak jónak és rossznak tudói?

    És még 3 napig írhatnám az ellentmondásokat, amire jöhetne a válasz, hogy én az el kell, hogy higgyem. Hát nem hiszem el. Ha valami logikátlan, akkor az nem történhet meg. Mivelhogy ütközik a dolog önmagával, és Jézus is megmondja, hogy amelyik ország (dolog) meghasonlik (ellentmondásba kerül) az nem állhat fenn.

    Mondjam még? Minek?

    Aztán meg nem vagy te megbízva figyelemfelhívással. Milyen alapon szólsz te rá másokra, hogy hogyan fórumozzanak. Ha akarom szavanként új postot indítok, neked akkor sem lesz bele szólásod. Te fundamentalista.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák