Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz kymco #3457 üzenetére

    Nem is tudom hogy mi a baj a te vitastílusoddal ezekben a kérdésekben.
    Talán az egzaktság hiánya. Talán a pontos és éles reakciók hiánya. Ezt most nem sértésnek mondom, csak őszinte elemzésből.
    Tulajdonképpen csak mese amit mondasz, meg személyes storyk, én az elméleti logikus és koherens vitákat szeretem. És itt részemről elméleti vita van ezekben a kérdésekben. Nem érdekel hogy milyen alkoholista fiú a hitgyülekezetedben hogyan tért meg és dobta ki a szeszt a kukába.
    Engem az érdekel hogy például a Biblia vagy egyes dogmák kijelentései mit mondanak pontosan és ezekből logikailag minek kéne következnie és az hogyan ellentmondásos vagy nem. Tehát egy elméleti vizsgálat. Itt egyszerűen értelmetlen az empirikus vizsgálatot belekeverni, mert Te azt mondod hogy Te érzed és látod megvalósulni az általad elképzelt gondoskodó Isten-rendszert, én pedig azt mondom hogy nem, ilyen nincs, ezek(alkoholista fiú esete) magyarázata mind pszichológiai kérdéskör. És így értelmetlen a dolog.
    Ráadásul Te itt eléggé kavarsz azzal hogy mi is az hogy gondoskodó Isten. Az aláírásodból egyébként pontosan az következik amire sokkal fentebb reagáltam. Amit belekavarsz hogy azért mégsem adakozik mindenütt csak éppen rásegít( hogy pl leszokjanak az ivászatról mint ahogy írtad). Erre mondhatnék rögtön sok olyan szituációt ahol olyan emberi szenvedés, baj és nyomorúság van ahol fel sem merülhet efféle rásegítés, csak nagyon komoly segítség érne valamit. És ugye itt máris nincs jelen az Isten. Te tipikusan csak olyan szituációkat említesz ahol nagyon minimális az Isteni beavatkozás és egyáltalán nem látványos. Ez már önmagában problémás. De a problémák sorát folytathatnám a segítségre jogosultság kérdésével, hívő/nemhívő/másthívő esetekben.

    [ Szerkesztve ]

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák